23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Kryštof Teplý
19. 5. 2023 16:10nové
Dobrý den,
vybral jsem si jako první prioritu své přihlášky specializaci Molekulární biologie a genetika, protože se mi zdála nejvšeobecněji zaměřená na živočichy, rostliny i mikroorganismy. Kdybych například během Bc. studia zjistil, že mě nejvíce zaujala mikrobiologie, je poté možné bez problémů pokračovat v nMgr. studiu v oboru Mikrobiologie? Nebo kdyby mě například zaujala embryologie, jde na nMgr. přejít na Vývojovou biologii? Technicky to nejspíše možné bude, ale spíše by mě zajímalo, jestli je takovýto případný přechod ze specializace Molekulární biologie a genetika na jinou specializaci bezproblémový, jestli nebude nutné nějaké vysoce náročné a zdlouhavé doplňování znalostí na PZ na navazujícího magistra.
Děkuji
23. 5. 2023 17:25nové

Dobrý den,

blahopřeji k úspěšnému složení přijímací zkoušky.
Vzhledem ke spíše všeobecnějšímu zaměření specializace Molekulární biologie a genetika je případné pokračování v NMgr. studiu bez přímé návaznosti (tedy ve studiu NMgr. programů s přímou návazností na jiné specializace tohoto bakalářského programu) obvykle bezproblémové. A pokud Vás jiná specializace zaujme už během bakalářského studia, můžete si některé její předměty zapsat jako volitelné nad rámec svého studijního plánu Molekulární biologie a genetika.
Kryštof Teplý
24. 5. 2023 12:23nové
Mockrát děkuji za odpověď.