23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Vendula Vávrová
8. ledna v 12:53nové
Dobrý den,
měla bych zájem o specializaci Mikrobiologie a mým dotazem je, kdybych na ni nebyla přijata, ale dostala bych se např. na Biologii člověka, bylo by možné během studia, popř ve druhém ročníku, přejít na zpět na mikrobiologii? Nebo se na ni můžu specializovat až na nMgr?
Děkuji za odpověď
10. ledna v 19:00nové

Dobrý den,

změna studijního plánu (= specializace) je možná pouze tehdy, pokud student/ka splňuje podmínky pro zápis do dalšího semestru a to na základě podané Žádosti v Úřadovně v Informačním systému MU. Při posuzování takové žádosti se vedle vyjádření garanta studijního programu zohledňuje kapacita daného studijního plánu, splnění podmínek přijetí do studijního programu a získané bodové hodnocení v rámci přijímací zkoušky.

Souhrnně řečeno, možnost změny specializace během studia je možná, ale není možné tímto postupem obejít výsledek přijímacího řízení. Mohu-li použít příklad z Vašeho dotazu, tímto způsobem se na preferovanou specializaci dodatečně dostat nelze, pokud Vám na přijetí nestačilo bodové hodnocení.