26/10/2008 21:43new
Přípravné kurzy
2/5/2011 11:34new
TSP Coach - inteligentní příprava na testy

Na http://tutor.fi.muni.cz/tspcoach jsem zprovoznil aplikaci pro přípravu na TSP. Jako materiály k přípravě využívá TSP testy z minulých roků (se svolením Masarykovy univerzity).

Hlavní rysem je předkládání otázek, které by pro vaši přípravu měly být nejefektivnější. Díky částečnému využití Item Response Theory se systém sám učí a na základě odpovědí od různých lidí stanovuje obtížnost otázky. Zároveň při tom, jak uživatel odpovídá, se mu určuje a vyvíjí schopnost. Pomocí těchto dvou hodnot jsou potom otázky vybírány tak, aby nebyly příliš snadné, ani obtížné. Celý tento proces probíhá v každé kategorii TSP zvlášť. To znamená, že je systém schopen porovnat uživatelovy schopnosti i mezi jednotlivými kategoriemi.

Velkou výhodou je potom srovnání s ostatními účastníky. Po zodpovědězení jedné otázky hned uvidíte správnou odpověď a statistiky založené na odpovědích ostatních.

  • Uvidíte, jestli jste podprůměr, průměr nebo nadprůměr,

  • jestli máte problém v nějaké konkrétní kategorii (ne každý je stejně dobrý v analytickém i numerickém myšlení),

  • jestli je nějaká kategorie obecně o hodně složitější než jiná a jestlí v ní tedy stačí zodpovědět správně méně otázek a být při tom v porovnáni s ostatními lépší,

  • dokonce u každé otázky můžete vidět, jak na ni odpovídali ostatní - když je například u jedné otázky většina odpovědí stejných a špatných, jedná se nejspíš o chyták a je potřeba se nad tím zamyslet,

  • můžete sledovat vývoj vašich schopností v jednotlivých kategorií – tj. jestli a jak se v průběhu času zlepšujete. (bude implementováno v průběhu týdne)