Specifické dotazy - Přírodovědecká fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2013 - Diskuse
Tomáš Gybeľ,
Vysvedčenie
kompresor- Vysvedčenie
Dobrý deň, rád by som sa opýtal, v akej forme(a či vôbec) je potrebné priniesť vysvedčenia na zápis(kópia, notársky overená, originál). A tiež by som sa rád opýtal,či by som mohol niekde nájsť alebo nám bude daný pri zápise nejaký zoznam potrebnej literatúry(knihy, skriptá...), keďže nejde o malú položku a nie všetky sa dajú ľahko zohnať. Ďakujem.
2. 6. 2013 21:32.57, , učo- Re: Vysvedčenie
Dobrý deň, na zápise ste povinný odovzdať overenú kópiu maturitného vysvedčenia. Ak ste maturovali na strednej škole v SR, tak stačí len úradné overenie (škola, notár, matrika, príp. využitie služby v ČR - CzechPoint). Pri zápise by Vám mali byť vysvetlené niektoré základné veci ohľadom štúdia na fakulte. Rozhodne nie je nevyhnutné okamžite utrácať horibilné sumy za všetku "povinnú" literatúru. V prvom rade, v rámci IS MU máme Vývesku -> Inzerciu, kde je možné nájsť inzeráty s ponukou učebníc od starších ročníkov, príp. sa inzeráty dajú nájsť aj priamo na fakulte. Taktiež je možné tam umiestniť inzerát s dopytom po knihách. Mnoho zdrojov je rovnako dostupných v elektornickej pdoboe (a to napr. aj priamo v IS, príp. sú rôzne vypracované materiály od starších ročníkov...) Obvyklé je totiž, že Vás s povinnou literáturou a odporúčanými zdrojmi pre štúdium zoznámia vyučujúci priamo na výuke, začiatkom semestru (na úvodných prednáškach, seminároch, cvikách...) Nemusíte sa báť, že by Vám niečo utieklo :)
2. 6. 2013 21:57.02, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Vysvedčenie
Ďakujem a ešte otázočka, k tomu overeniu ŠKOLOU stačí pečiatka a podpis alebo je potrebná ešte nejaká oficiálna formulka alebo tak ?
2. 6. 2013 22:20.11, , učo
Stačí pečiatka a podpis overujúcej osoby.
Oni by už mali vedieť, ako sa to robí.
Oni by už mali vedieť, ako sa to robí.