Administrativa (doklady, platby atd.) - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2013 - Diskuse
ESF Dopis o přijetí ke studiu
Dobrý den,
rozhodnutí o přijetí mám v IS od 21.5.2013 a stále mi nepřišel dopis s pozvánkou
k zápisu, který je za necelé 3 týdny. Mohla bych se zeptat, zda už se dopisy
rozesílali nebo se teprve rozesílat budou?
Dobrý deň,
rozhodnutia mali byť odosielané k 3.6.2013.
Vzhľadom k faktu, že agentúra poverená odosielaním sídli v Prahe (odosiela sa
teda z Prahy), a k situácii v ČR v dobe víkendu a tomto týždni (povodne,
zastavená prevádzka na cestách, činností, služieb...) prosím o strpenie.
http://is.muni.cz/do/econ/soubory/studium/studijni/41224613/Zapis_bakalarske_prezencni_2013_2014.docx?info
sú dostupné vo Vašej e-prihláške už od 21.5.2013.
Splnomocnenie
Dobrý deň,zaujímalo by ma, či je potrebné mať splnomocnenie v češtine alebo môže byť aj v
slovenčine.
Ďakujem :)
Dobrý deň,
akceptované bude aj po slovensky napísané splnomocnenie (možno by ste mohli
špecifikovať, že to nie je generálna plná moc, ale je to plná moc pre zápis ku
štúdiu a všetky úkony s tým súvisiace a to najmä prevzatie prihlasovacích údajov
do Informačného systému MU...)
úradné/notárske overenie. Ak to tam bude výslovne požadované, prosím, splňte aj
túto povinnosť.
Doložení ověřeného diplomu u zápisu
Dobrý den,
jelikož jsem ze své bývalé školy, kde jsem absolvovala bakalářské studium a
získala bakalářský titul ještě neobdržela diplom (promoce je plánována až na
14.11. tohoto roku), ráda bych se zeptala, zda k zápisu na MUNI v červenci
postačí ověřená kopie tzv. Potvrzení o absolvování bakalářského studia a udělení
titulu bakalář.
Dobrý deň,
bude to stačiť. Fakulta k tomu sama uvádza:
K aktivaci studia je nezbytné dodat potvrzení školy o absolvování bakalářskéhostudia (nemá-li uchazeč v době zápisu kopii diplomu) nebo úředně ověřenou kopii
bakalářského diplomu.
Informácie o registrácií predmetov
kompresor- Informácie o registrácií predmetov
Dobrý deň, chel aby som sa opýtať ako to je s registráciou predmetov, ak sa zapíšem do štúdia až v druhom termíne a do IS sa dostanem až potom. Sú tam vlastne obmedzemé počty a je možné že sa nebudem môcť zapísať na predmety ktoré by som chcela pôvodne ? alebo potom si už budem musieť vybrať z tých ktoré ostanú Dakujem
7. 6. 2013 17:57.33, , učo- Re: Informácie o registrácií predmetov
Dobrý deň, s termínom neskoršieho zápisu sa viaže riziko, že nie všetky predmety, o ktoré máte záujem, budú ešte voľné. Mnohé predmety sú kapacitne obmedzené, a je tak možné, že v niektorých už miesto nebude. Taktiež je možné, že predmety, ktoré majú seminárne skupiny budú už mať plný stav, príp. na Vás ostanú len "nevyhovujúce" (pre Vás) termíny seminárov. Ak sa nemôžete dostaviť na zápis osobne, je možné splnomocniť niekoho iného (rodinu, kamarátov, spolužiakov...). Bolo by to lepšie riešenie.
7. 6. 2013 18:37.20, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Informácie o registrácií predmetov
Ďakujem za informácie, a ešte by som sa chcela opýtať že ak by som niekoho splnomocnila a on by mal v iný termín zápis ako ja či by ma mohol aj v ten jeho termín zapísať? ĎAKUJEM :-)
10. 6. 2013 14:37.26, , učo
Ak sa dohodnete so študijným oddelením FF, tak by to mohlo byť možné.
Na FF sú zápisy podľa abecedy, priezviská uchádzačov. Takže akékoľvek presuny
treba mať odsúhlasené priamo zo študijného oddelenia.
http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/
Úředně ověřená kopie vysvědčení
kompresor- Úředně ověřená kopie vysvědčení
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli u zápisu ke studiu stačí doložit kopii maturitního vysvědčení ověřenou školou, či zda-li je nutné nechat pořídit ověřenou kopii vysvědčení na poště nebo na magistrátu. Děkuji
9. 6. 2013 07:48.54, , učo- Re: Úředně ověřená kopie vysvědčení
Dobrý deň, fakulty akceptujú aj overenie strednou školou.
9. 6. 2013 07:59.38, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Úředně ověřená kopie vysvědčení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně té kopie maturitního vysvědčení,zda může být ověřena k jakémukoliv datu,nebo je zde nějaká lhůta? Např. ne starší než 30 dní apod. Děkuji
10. 6. 2013 14:02.55, , učo- Re: Úředně ověřená kopie vysvědčení
Dobrý deň, žiadna lehota určená nie je. Raz overený dokument je použiteľný neobmedzene (overuje sa totiž zhoda kópie s originálom, nepotvrdzuje sa žiadna skutočnosť, ktorá by sa mohla v čase zmeniť).
10. 6. 2013 14:05.12, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
snad nemám hloupý dotaz ale - stačí kopie přední strany maturitního vysvědčení?
Je tam hodnocení, razítko školy i podpisy ředitele a třídního; na další straně
už vlastně nic není. Paní na Czech pointu asi neuměla kopírovat oboustraně, tak
mi řekla, že toto stačí.
Předem díky za odpověď
Dobrý deň,
naozaj to stačí, nemusíte mať obavy.Pokiaľ sú všetky podstatné náležitost na jednom liste (podľa Vášho vymenovania
sú), tak stačí kópia tejto strany a jej overenie.
Maturitni vysvedceni
kompresor- Maturitni vysvedceni
Dobry den, chtela bych se zeptat jestli staci donest maturitni vysvedceni k zapisu nebo i poslat na fakultu.Dekuji moc za odpoved.
9. 6. 2013 15:18.21, , učo- Re: Maturitni vysvedceni
Dobrý deň, overenú kópiu maturtitného vysvedčenia odovzdáte až priamo pri zápise ku štúdiu. Vopred nám nič neposielate.
9. 6. 2013 15:51.41, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Maturitni vysvedceni
Dobrý deň, v pozvánke k zápisu píšu,že pri zápise do viac studií treba priniesť odpovedajúci počet kópií maturitného vysvedčenia. Ak som prijatá na dvojodborové štúdium(FSS), ráta sa toto ako jedno štúdium alebo mám priniesť dve overené kópie? Ďakujem.
24. 6. 2013 10:04.28, , učo
Dobrý deň,
v tomto prípad je to jedno štúdium. Jedno dvojodborové štúdium, tzn. jednaoverená kópia.
Oznámení o přijetí
Dobrý den,na základě výsledku testů přípravného kurzu mi byla prominuta přijímací zkouška
a v IS je i rozhodnutí o přijetí (ESF, Podniková ekonomika a management,
navazající studium). Dotaz je, kdy mi přijde oficiální dopis ze školy, jestli to
bude ještě před přijímacími zkouškami nebo se to bude posílat vše až najednou ?
Pokud jsem se díval dobře, tak zápis do semestru je od 1. 8. 2013 ?
Děkuji předem,
Štěpán Uher
Dobrý deň,
konečné rozhodnutia budú odosielané spolu s regulérne priajtými, až po zasadnutí
prijímacej komisie.
Komisia zasadá 28.6., zásielky by mali byť odoslané 15.7.2013.
Ověření
Dobrý den,Dle výsledků TSP mi byl nabídnut obor Geografie, načež jsem odeslal dotazník, že
o něj mám zájem. Kdy, nebo jak si mohu ověřit zda jsem opravdu přijat? Děkuji za
odpověď.
Dobrý deň,
toto musíte riešiť priamo s príslušnou fkaultou - PřF (studijni@sci.muni.cz)My do konkrétneho postupu prijímacieho konania na jednotlivých fakultách
nezasahujeme, a ani o ňom nemáme bližšie informácie, mrzí ma to.
Zápis finance a právo
Dobrý den,na obor finance a právo jsemse nedostala kvůli nedostatečné kapacitě oboru, jsem
10. pod čarou. Chtěla bych se zeptat, kdy bude probíhat zápis uchazečů, a kdy
bych se případně mohla dozvědět o dodatečném přijetí?
Předem moc děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
zápis na ESF prebieha v termíne 25.-26.6.2013.V minulosti nastala obnova konania vždy až v auguste, takže prosím o strpenie.
Zápis PřF
Dobrý deň, keďže som nenašiel žiadny náhradný termín zápisu prírodovedeckejfakulty chcel by som sa opýtať na postup pri splnomocnení druhej osoby. V
pozvánke, ktorá mi prišla je napísané, že formulár je na stránke sci.muni.cz
žiaľ nikde ho tam nevidím. Kde ho teda môžem nájsť a je potrebné aby bolo toto
splnomocnenie notársky overené?
Ďakujem
Dobrý deň,
fakulta umožňuje náhradný termín zápisu, cca v prvý-druhý septembrový týždeň.
Detaily by ste mali mať uvedené v pozvánke k riadnemu zápisu (ak by tam neboli,
obráťte sa priamo na PřF - studijni@sci.muni.cz).
http://www.sci.muni.cz/cz/BcMgrStudium/Formulare
Oznámení o přijetí
kompresor- Oznámení o přijetí
Dobrý den, mohla bych se zeptat, kdy byly rozesílány dopisy o přijetí/nepřijetí na právnickou fakultu? Mně totiž dopis stále nedorazil.
11. 6. 2013 20:43.55, , učo- Re: Oznámení o přijetí
Dobrý deň, zásielky boli rozoielané pred cca 2 týždňami (presne teda 30.5.2013), a to na adresu, ktorú máte uvedenú v e-prihláške. Skúste sa informovať na Vašej doručovacej pošte, či tam nemáte uloženú zásielku.
11. 6. 2013 20:54.46, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Oznámení o přijetí
Děkuji za odpověď.
11. 6. 2013 21:00.31, , učo
Pokiaľ zistíte (napr. na študijnom odd.) presný dátum a čas zápisu, stačí sa
dostaviť podľa týchto pokynov.
dvouoborové studium a datum zápisu
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat, kde zjistím datum zápisu, když mám dvouoborové studium
Bezpečnostní a strategická studia a hospodářská politika?
Děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
materský Váš dvojodbor spadá pod FSS.
Pozvánku k zápisu Vám teda zašle FSS. Tá ich bude rozosielať 19.6.2013 (pre
odbory bez OT).
http://www.fss.muni.cz/cz/site/studium/prijimacirizeni/prijati_studenti (3.
odkaz)
Focení na ISIC
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli lze absolvovat focení na ISIC i po zápisu? Nejsem
už v ČR a vracím se až ve srpnu.
Děkuji za odpověď
Dobrý deň,
samozrejme je to možné.Klasické "úradné hodiny" centra, kde sa fotí, nájdete na
http://www.muni.cz/ics/services/photo
Splnomocnenie
kompresor- Splnomocnenie
Dobrý deň, kvoli práci v zahraničí nebudem môcť prísť na zápis do školy. Je možné poveriť niekoho iného plnou mocou, aby tam išiel za mňa? Potrebujete to aj na nejakom špeciálnom formulári?
16. 6. 2013 18:33.13, , učo- Re: Splnomocnenie
Dobrý deň, splnomocnenie je možné. Formuláre FF zverejnila na webe -> http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/index_html (koniec stránky).
16. 6. 2013 18:40.47, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Splnomocnenie
Ďakujem pekne. Treba to aj notársky potom overiť?
17. 6. 2013 10:16.19, , učo- Re: Splnomocnenie
V prípade FF nie, plná moc nemusí byť úradne overená. Niektoré iné fakulty to však vyžadujú.
17. 6. 2013 10:31.06, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Splnomocnenie
Dobrý den, věděla byste prosím které fakulty ověření vyžadují? Nebudu se moci dostavit k zápisu na pedagogickou fakultu. Děkuji
25. 6. 2013 19:21.20, , učo- Re: Splnomocnenie
Dobrý deň, PdF nevyžaduje, viď info na http://www.ped.muni.cz/studium/pro-uchazece-o-studium/zapis-ke-studiu/ (2. odstavec od konca)
25. 6. 2013 19:25.26, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Rozhodnutí o přijetí dvouoborové studium
Dobrý den.Chtěla jsem se zetptat, jestli už byla rozeslána rozhodnutí o přijetí u oboru
Bezpečnostní a strategická studia a hospodářská politika?
Děkuji za odpověď.
Andrea Kuhnová
Dobrý deň,
nie.Podľa harmonogramu z webu fakulty
(http://www.fss.muni.cz/cz/site/studium/prijimacirizeni/prijati_studenti) budú
zásielky rozosielať 19.6.2013.
Pozvánka k zápisu
Dobrý dne,chtěla bych se zeptat, kam bych se měla obrátit v případě ztráty pozvánky k
zápisu? Byla jsem přijata na obor Obchodněprávní studia, bakalářské studium,
kombinované jednooborové na Právnické fakultě. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý deň,
pozvánka bola odoslaná na konci mája, takže už ju nezastihnete ani uloženú na
pošte (lehota uplynula).
studijni@law.muni.cz
Potvrdenie o návšteve školy
Dobrý deň,potrebovala by som potvrdenie o návšteve školy. Zápis mám 18.7. Mám si tam
priniesť nejaké tlačivo, ktoré mi tam potvrdia?
Ďakujem :)
Dobrý deň,
potvrdenie Vám vydajú priamo na zápise, nemusíte si nosiť žiadne zvláštnetlačivá.