Všeobecně - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2013 - Diskuse
Klára Seidelová,
Kombinované studium - poplatky, předměty
kompresor- Kombinované studium - poplatky, předměty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda budu platit nějaké poplatky za kombinované studium? Pak bych se ještě chtěla zeptat zda je možné, abych se přihlásila na předměty pro studenty prezenčního studia a i ho absolvovat. A zda s mi nějak obnov status studenta, ikdyž jsem zimním semestru skončila. Na pracovní úřad jsem, ale nenastoupila. Děkuji za odpověď. Seideová
12. 5. 2013 12:55.06, , učo- Re: Kombinované studium - poplatky, předměty
Dobrý deň, za štúdium v kombinovanej forme sa, samo o sebe, neplatia žiadne poplatky. Poplatky by Vám mohli byť vymerané, iba pokiaľ toto nebude Vaše prvé štúdium na VŠ v ČR, príp. máte nejaké iné neúspešné štúdiá. Ad druhá otázka, v tomto záleží na fakulte. Niekde to možné je, niekde nie je.
12. 5. 2013 12:57.16, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Kombinované studium - poplatky, předměty
A když jsem v roce 2012 nastoupila na ESF MU a nepodařila se mi zkouška a získání potřebných kreditů, tudíž jsem mi bylo ukončeno denní studium na této škole, je tedy možné že budu platit za studium v novém roce tedy nástupem do zimního semestru 2013? Pokud, ano jak jsou tyto poplatky vysoké? Děkuji
12. 5. 2013 18:33.18, , učo- Re: Kombinované studium - poplatky, předměty
Pravděpodobně to nebude ihned s nástupem do studia, ale někdy později. Nebezpečné jsou především poplatky za prodlouženou dobu studia, a ty hrozí od dne překročení standardní délky studia (v řádném studiu zvětšené o rok). Do každého aktivního studia se ovšem započítává i s ním nesouběžná délka všech neúspěšných studií. Takový poplatek je řádově 15.000,- každých 6 měsíců, ale výše se stanovuje pro konkrétní akademické roky (viz http://www.muni.cz/study/attributes/tuition_fees_info)
12. 5. 2013 18:50.12, Bc. Milan Malý (stud FSS MU), učo 273299
Matěj Bělasta,
Dobry den,
Tech radove 15.000,- plati i pro kombinovane studium pri prodlouzene dobestudia? Lepe receno, poplatky jsou stejne pro kombinovanou i prezencni formu?