Specifické dotazy - Právnická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2014 - Discussion forum
Počet přijatých
No v zásadě platí, že magistři mají výuku a semináře Po-Středa, CŽV st-pátek. 2školy se v klidu dají zvládat, k tomu i práce :-) nevím, jak je to myšleno s
počtem seminářů, je jich dost, ale vesměs jen ve středu nebo pátek, čtvrtek jsou
od rána přednášky (nepovinné). Ze začátku to každopádně asi bude šok, obdivuju
ty, co si dali hned 2 školy, já si troufla až po roce od sebe. Ale všechno jde,
když se chce.
CŽV je menej ako 100, tak majú menej seminárov na výber, väčšinou aj z menej
vyučujúcich. Ale kedže prednášky nie sú povinné a mnoho seminárov je lichý/sudý
týždeň, tak myslím si, že skĺbiť sa to dá.
se třeba s percentilem 87 tam dostat?
Kapacita oboru
kompresor- Kapacita oboru
Dobrý den, můžu se zeptat, co znamená, že jsem nebyla přijata pro nedostačující kapacity oboru. Píše se to normálně nebo to třeba znamená, že se ten obor neotvírá. Děkuji
15. 5. 2014 16:11.46, , učo- Re: Kapacita oboru
Dobrý deň, je to štandardná formulácia a znamená to, že ste splnili podmienky prijímacieho konania, ale odbor má kapacitu XY a vy ste na XY+n pozícii. Nezmestili ste sa do "kapacity" daného odboru.
15. 5. 2014 16:17.55, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Kapacita oboru
Tak to asi nemá smysl podávat odvolání, že?
15. 5. 2014 16:20.55, , učo
SKUPINA FB - MAGISTEŘI A CVŽ
Ahoj,
gratuluji všem přijatým. Je to radost. Chtěla bych Vás pozvat do fb skupiny :
Právo a právní věda 2014-2019
Celoživotní - veřejná správa
Dobrý den, nebyla jsem přijata do kombinované formy pro nedostatečnou kapacituoboru. Pokud bych se rozhodla pro celoživotní formu musím znova absolvovat TSP?
Děkuji
Dobrý deň,
obvyklý postup je taký, že sa berie do úvahy vami dosiahnutý výsledok v riadnomtermíne TSP.
První ročník - 2014/2015 - skupina na Facebooku
Milé budoucí kolegyně, milí budoucí kolegové,
nejdříve bych rád pogratuloval všem přijatým!
Níže přikládám odkaz na skupinu na Facebooku pro náš ročník:
https://www.facebook.com/groups/1440245079566334/
Co jsem slyšel, tak je standardní, že mají jednotlivé ročníky své skupiny, kde
společně řeší, jak projít nástrahami studia. Nezanedbatelnou část tvoří i rady
od studentů z vyšších ročníků, příp. jiných členů akademické obce - absolventů.
;-)
Hodně štěstí u matury a následně příjemné prázdniny!
ZdravíJirka
Zápis + začátek semestru
Dobrý den,Chtěla jsem se zeptat, jestli se ví přesně, kdy se koná zápis na prf nebo se to
dozvíme až v dopise?
A ví se přesně, kdy začíná na prf zimní semestr? Letím pryč z ČR a nevím, kdy se
nejpozději mohu vrátit.
Děkuji.
Dobrý deň,
"Zápis se uskuteční ve dnech 24. až 26. června 2014 (datum a čas bude určen v
pozvánce)."
Je to uvedené v odkaze, ktorý sa objavil spolu s rozhodnutím vo vašej
e-prihláške.
Semster začíná na celej univerzite 15.9.2014.
Špecifikom Mgr. štúdia na PrF je, že výuka obvykle začína prednáškami až týžden
po celouniverzitnom zahájení. Prednášky však nie sú povinné.
Povinná seminárna výuka začína ešte týždeň po.
29.9.2014.
Neúspěšná maturita
Dobrý den,neuspěl jsem u maturity, ale jsem již úspěšně přijat na Právnickou fakultu.
Zajímalo by mě, zda je možné požádat o zápis konaný v září a zda mé přijetí
trvá. Samozřejmě po úspěšném složení mat. zkoušky v podzimním termínu.
Děkuji za odpověď
Dobrý deň,
prosím, kontaktujte priamo študijné odd. PrF a dohodnite sa s nimi na ďalšompostupe. Kontakt viď
https://www.law.muni.cz/content/cs/o-fakulte/oddeleni/studijni-oddeleni/
Uznání předmětů z jiné VŠ
kompresor- Uznání předmětů z jiné VŠ
Dobrý den, studovala jsem 2 roky na VŠB - TUO Ostrava obor Eurospráva (1 rok), poté jsem přešla na obor Ekonomika podniku. Nyní jsem přijata na obor Veřejná správa. Chci se zeptat na uznávání již hotových předmětů (stejných). Zda to je možné, případně kdy dodat potvrzení o ukončení předmětu apod. Dostala jsem z VŠB pouze dopis obsahující seznam hotových předmětů i se známkou, jakou jsem obdržela, postačí to? Děkuji.
21. 5. 2014 12:44.44, , učo- Re: Uznání předmětů z jiné VŠ
Dobrý deň, tento predpis platí pre Bc. odbory -> https://is.muni.cz/auth/do/law/ud/predp/pokyny/18296663/P-6-2009.pdf Obecne to možné je. V prípade ďalších otázok sa obracajte už priamo na vašu študijnú referentku na PrF.
21. 5. 2014 13:10.42, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Uznání předmětů z jiné VŠ
Děkuji za odpověď. Ovšem zadaný odkaz po mě chce přihlášení a přihlašovací údaje, které používám nyní do přihlášky to označuje za nesprávné. Jiné ale nemám. Dělám někde chybu?
21. 5. 2014 21:25.07, , učo- Re: Uznání předmětů z jiné VŠ
Prepáčte, moja chyba. Neuvedomila som si, že predpis nie je prístupný mimo IS (kam potrebujete odlišné prihlasovacie údaje). V skratke - pokiaľ nejde o predmet z MU, budete potrebovať detailnejšie info o predmete a to sylab/anotáciu (aby bolo jasné, čo bolo náplňou vášho predmetu, požiadavky, forma ukončenia...) Po prijatí si vyplníte žiadosť, doložíte potrebné doklady a počkáte na vydanie rozhodnutia.
21. 5. 2014 21:33.06, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
Možnosti zápisu
kompresor- Možnosti zápisu
Dobrý den, byl jsem přijatý na práva, avšak od půlky června do půlky září budu nejspíš mimo Českou republiku a nestihnu tedy zápis. Studuji už však 2 roky na FSS a mám tedy ISIC a již jsem dokládal maturitní vysvědčení před dvěma lety. Chci se tedy zeptat zdali je nějaká možnost dřívějšího nebo alternativního zápisu nebo zdali je nutné řešit zápis skrze plnou moc. Za odpověď předem děkuji
22. 5. 2014 17:44.09, Jan Můčka (stud PrF MU, FSS MU, ESF MU), učo 413567- Re: Možnosti zápisu
Dobrý deň, skorší zápis nie je možný. Pokiaľ sa nemôžete dostaviť osobne, udeľte niekomu plnú moc. Pre pridlenie náhradného termínu v septembri je obvykle nutné mať dostatočne dobrý dôvod. Pre viac inof kontaktujte priamo SO PrF. Zápis je nutné absolvovať a je nutné odovdzať overenú kópiu maturitného vysvedčenia. Pri každom jednom zápise na VŠ musí uchádzač doložiť splnenie podmienky riadne ukončeného SŠ vzdelania (litera zákona). Doklad sa zakladá do vašej osobnej zložky študenta a štúdia na danej fakulte.
22. 5. 2014 20:31.24, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Možnosti zápisu
Zdravím, sic stupidní dotaz, ale přesto - přišla mi pozvánka k zápisu. Ovšem mám 2 obory a kryjí se. Tím, že v 9 mám být na zápasu jednoho a přitom od 9 ráno je focení na průkaz na druhý obor. Dá se nějak použít jedna fotka na oba obory ? Nebo musím na oboje?
30. 5. 2014 14:05.13, , učo- Re: Možnosti zápisu
Dobrý deň, fotenie absolvujete len raz a to pokojne v ten čas, kedy vám to vyhovuje viac (pred či po zápisoch, to je jedno). Podstatné je osobne sa dostaviť na zápis v určený čas.
30. 5. 2014 14:09.55, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Možnosti zápisu
Dobrý den, také se osobně nemůžu dostavit na zápis a proto bych se chtěla zeptat, jestli náhodou někde na stránkách nenajdu vzor plné moci nebo jestli byste mi nebyla ochotná nějak poradit co tam má být napsáno? Předem děkuji.
4. 6. 2014 11:07.19, , učo- Re: Možnosti zápisu
Dobrý deň, PrF nemá žiaden vzor plnej moci. Pokojne ale môžete použiť tento, zverejnený ESF, akurát zmeňte názov fakulty v texte :) http://is.muni.cz/do/econ/soubory/studium/studijni/Plna_moc_formular.doc
4. 6. 2014 11:16.33, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Možnosti zápisu
Děkuji mockrát. Chtěla bych se ještě zeptat, jestli by tyto dvě formulace: "k převzetí rozhodnutí o přijetí ke studiu a provedení zápisu do 1. semestru studia na Právnické fakulty Masarykovy univerzity a dále k převzetí zalepené obálky obsahující heslo a další informace potřebné k realizaci osobního přístupu zmocnitele do Informačního systému Masarykovy univerzity. Zmocněnec není oprávněn výše zmíněnou obálku otevřít a je povinen ji předat zmocniteli do vlastních rukou." mohla plnohodnostně nahradit pouze formulace: "ke všem právním úkonům spojeným s převzetím rozhodnutí o přijetí ke studiu a se zápisem do studia na Právnické fakultě Masarykovy univerzity."
4. 6. 2014 12:03.11, , učo
Vaša skrátená formulácia je v poriadku a PrF by nemala mať žiadne námietky.
Inak, na plnej moci plne stačí podpis zmocniteľa a jeho overenie.
Tá akceptácia zmocnenca a overovanie jeho podpisu je v prípade plnej moci
nadbytočné a zbytočné (a najmä so sebou nemusíte chudáka zmocnenca ťahať po
notároch/poštách, kvôli overeniu jeho podpisu).
"K převzetí rozhodnutí a zápisu je možné zmocnit jinou osobu plnou mocí s úředně
ověřeným podpisem zmocnitele, z jejíhož obsahu bude patrné oprávnění zmocněnce
činit za zmocnitele úkony spojené s převzetím rozhodnutí, přezkumem rozhodnutí a
zápisem ke studiu."
Přestup z PF UPOL
kompresor- Přestup z PF UPOL
Dobrý den, studuji 2. ročník PF UP. Úspěšně jsem absolvoval TSP na PF MU. Chtěl bych se zeptat, zdali je možnost přestoupit do vyššího ročníku nebo budu muset začít od 1. ročníku. Dále mě také zajímá jestli PF MU uznává předměty z PF UP a popřípadě jaká jsou kritéria a jak podat takovou žádost. Díky, Daniel Suchánek
26. 5. 2014 11:01.31, , učo- Re: Přestup z PF UPOL
Dobrý deň, budete zapísaný zrejme do 1. semestru, riadne. Následne si podajte žiadosť o uznanie predmetov. Na PrF MU nie je žiadna smernica/opetrenie/pokyn dekana k uznávaniu predmetov do Mgr. štúdia (čo je trochu ako to slávne "kovářova kobyla chodí bosá" :) Rozhoduje teda vždy príslušná katedra a garant predmetu. Vzor žiadosti nájdete po preklik "Formuláře" na http://www.law.muni.cz/content/cs/studium/magisterske-studium/ Potrebujete ale prihlasovacie údaje do IS (odkaz vedie do autentizovanej časti IS MU), takže sa tam odstanete až po zápise ku štúdiu. S ohľadom na penzum uznaných predmetov je možné, že vás študijné adminsitratívne zaradí do vyššieho semestru. To s nimi preberte príp. priamo na zápise (a nenechajte sa odradiť :) K žiadosti sa prikladá sylab predmetu (podorbné info o obsahu predmetu).
26. 5. 2014 11:54.33, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Přestup z PF UPOL
Dobrý den, já přihlašovací údaje již mám, mohu tedy zažádat o uznání předmětů nyní? A chápu správně, že je nutné o každý předmět (resp. zápočet a zk.) žádat zvlášť? Je to opravdu značné množství :) Krásný den. I.H.
26. 5. 2014 12:57.50, Iva Halbrštátová (stud PrF MU), učo 361829- Re: Přestup z PF UPOL
Dobrý deň, až do doby zápisu v podstate žiadať nemôžete. Nemáte žiadne aktívne štúdium, do ktorého by vám predmety mohli byť uznané. Štúdium bude "aktivované" až po zápise. Vo vašom prípade navyše nebude nutné žiadať, pokiaľ viem. Prechádzate z CŽV na riadne, tam by to malo prebehnúť v podstate "automaticky", pretože obsah študijných plánov je totožný. Ak by aj bolo nutné žiadať, tak v prípade predošlého štúdia na MU sa sylaby nedokladajú, pretože sa prosto nachádzajú priamo v IS. Je to odlišný režim, než ak niekto prichádza z inej uni. Kontaktujte priamo p. Brychtovú zo SO PrF. Príp. sa skúste spýtať na centre CŽV, p. Lautrbachovej - musí s tým prechodom mať skúsenosti. (za mňa to totiž automaticky uznané bolo, ale je možné, že došlo k nejakej zmene)
26. 5. 2014 13:33.47, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Přestup z PF UPOL
Paní Brychtové jsem psala již minulý týden a zatím bohužel bez odpovědi :) Zkusím ještě počkat, případně tedy napíšu p. Lautrbachové, ta reaguje vždy velmi rychle a ochotně. Děkuji za ochotu I.H.
26. 5. 2014 14:34.36, Iva Halbrštátová (stud PrF MU), učo 361829- Re: Přestup z PF UPOL
V prípade nutnosti riešenia čohokoľvek "závažnejšieho" a naliehavejšieho so SO PrF, odporúčam prípadne priamy kontakt s p. Pavliňákom.
26. 5. 2014 14:40.02, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351
čest se SO na FF, tak snad to nebude horší. :D
VYŠŠÍ JUSTIČNÍ ÚŘEDNÍK
Zdravím, je tu někdo, kdo se chystá od roku 2014/15 ke kombinované formě studiaoboru Vyšší justiční úředník? Nebo je již založena nějaká skupina na fb? Díky :)
Dva obory
Dobrý den,
chystám se studovat na MU dva obory - právo a mezinárodní vztahy. Předpokládám,
že při zápise na práva dostanu "učo" (a budu si tak moc v isu registrovat
předměty atd.) a při zápise na mezinárodní vztahy dostanu jiné "učo". Šlo by
nějak zařídit, abych měla v isu jen jeden "profil", kde bych si registrovala
předměty do obou oborů? Na koho se mám případně obrátit?
Snad je můj dotaz srozumitelný.
Daniela Petržilková
Dobrý deň,
UČO vám bude pridelené práve jedno (a tiež ken jedno heslo do IS).Tieto údaje získate na skoršom zápise - vo vašom prípade to je ten na PrF.
Budete tak mať v IS práve jednu osobnú stránku, kde sa budú zobrazovať obe
štúdiá.
Pri registrácii predmetov v aplikácii Student si budete štúdiá "prepínať" v
pravom hornom rohu - aby ste si registrovali správne predmety do správneho
štúdia.
CVŽ - volba rozvrhu
kompresor- CVŽ - volba rozvrhu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tvorbu rozvrhu při zápise do celoživotního vzdělávání. Předpokládám, že nějaké informace a hesla apod. dostaneme až po 15.8. ? Děkuji.
24. 6. 2014 00:27.11, , učo- Re: CVŽ - volba rozvrhu
Dobrý deň, všetko prebieha cez IS - Informačný systém univerzity. CŽV majú "vlastné" predmety, s vlastnými kódmi, takže sa nemsuíte báť, že riadni študenti vám teraz po zápise niečo "vyfúknu" a potom nebude miesto. Prihlasovacie údaje do IS získate až po podpise zmluvy, a až po podpise zmluvy bude vaše vzdelávanie v IS aktivované a vy si budete môcť zvoliť predmety a vybrať seminárne skupiny.
24. 6. 2014 06:47.57, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: CVŽ - volba rozvrhu
Děkuji za odpověď. Popis smlouvy tedy proběhne někdy po 15.8., až bude ukončen zápis?
24. 6. 2014 12:36.36, , učo
Podpis zmluvy prebehne zrejme koncom srpna.
Do 15.8. je možné podať prihlášku a až po ukončení zberu prihlášok bude jasné,
koľko je záujemcov o vzdelávanie.
Odvolání
Dobrý den,
mám napsané odvolání na PrF magisterský obor Právo. Vyplnila jsem tento formulář
- http://is.muni.cz/do/1499/metodika/stud/BcMgrstud/for/MU_zadost_NS.pdf .
Doplnila jsem okénko pro odůvodnění žádosti delším textem, který se tam bez
problému vešel, protože se pole autoamticky zvětšovalo. Při tisku je ale
problém, že se vytiskne jen dané okno a text ve formuláři se nevytiskne celý.
Chtěla bych se zeptat, kde mmám nastavit, aby se vytisklo celý doplněný formulář
pro odůvodnění žádosti? :)
Dobrý deň,
uberte polovicu textu, vytlačte pôvodný formulár s týmto obsahom a zvyšný text
vytlačte na prázdnu A4. Do pôvodného formuláru vožte poznámku, že zvyšok
odôvodnenia je s ohľadom na malú kapacitu (kapacita pri tlači) priložený na
prílohe č. 1 - samostatnom hárku papiera. Prílohu pripnite radšej cvakačkou (aby
sa to nerozpojilo.
Počet zapsaných
kompresor- Počet zapsaných
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je někde možné se dozvědět, kolik lidí se zapsalo na studia? Popř. kdy bych mohla vidět, zda byla některá místa postoupena uchazečům "pod čarou"? Děkuji za odpověď
27. 6. 2014 10:11.39, , učo- Re: Počet zapsaných
Dobrý deň, touto informáciou nedisponujem. Fakulta má na zmenu rozhodnutia čas kedykoľvek od zápisu až do cca prvého týždňa v septembri. Nie je stanovený žiaden fixný termín.
27. 6. 2014 10:18.43, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Počet zapsaných
Statistika studia hovoří o 384 zapsaných do 1. semestru.
30. 6. 2014 12:26.20, Martin Mezenský (stud PrF MU), učo 407860- Re: Počet zapsaných
Len pre doplnenie, vidím tam hodnotu 385 (https://is.muni.cz/auth/studium/statistika.pl?fakulta=1422&save_fak_pref=1) Nie je to však žiaden oficiálny zdroj. Nevieme, čo presne ten počet zahŕňa (či ešte nie sú nejakí študenti mimo tento zápis), nevieme tiež, koľko študentov bude mať zápis v septembri (náhradný termín zápisu), nevieme, koľkí ešte doručia doklady do 4.7.2014 (viď pozvánka k zápisu) etc. To číslo nie je nič, na čo by sa mali uchádzači o štúdium upínať a spoliehať.
30. 6. 2014 12:56.51, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Počet zapsaných
Ano, už jen to, že se počet plynule navyšuje, potvrzuje, že dané číslo zdaleka není směrodatné (a konečné).
1. 7. 2014 17:52.14, Martin Mezenský (stud PrF MU), učo 407860
Zajímá mě to z toho důvodu, že jsem se umístila v pořadí 580. A zároveň jsem
přijatá na jinou fakultu, tak zjišťuji, zda mám ještě nějakou šanci na přijetí
na MUNI.
Zdravotní pojištění
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je u bakalářského oboru Teorie a praxetrestního a správního procesu hrazeno školou zdravotní pojištění, jedná se o
kombinovanou formu studia na Právnické fakultě. Děkuji Vám za odpověď.