Specifické dotazy - Pedagogická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2014 - Diskuse
Natália Konečná,
kombinované štúdium
kompresor- kombinované štúdium
Dobrý deň, ja by som sa chcela informovať ohľadom poplatkov na vašej škole. Mala by som záujem študovať lektorstvo nemeckého jazyka avšak len externe (kombinovanou formou). Som z Bratislavy, a preto sa chcem opýtať či tam je nejaký rozdiel, keď by som bola ako zahraničný študent a v akej výške sa platí (ak sa platí) poplatok za externé štúdium. Zároveň by som sa chcela opýtať, aký je predpokladaný počet prijatých študentov na tento konkrétny odbor a touto formou? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. S pozdravom, Konečná N.
20. 1. 2014 20:54.15, , učo- Re: kombinované štúdium
Dobrý deň, externá - kombinovaná forma štúdia nie je v Českej republike spoplatnená. Nakoľko budete študovať český študijný program, v českom jazyku, nie ste v režime zahraničného študenta, a štúdium v českom jazyku spoplatnené takisto nie je. Pokiaľ ste ešte nikdy neštudovali na vysokej škole v ČR, tak budete mať nárok na bezplatné štúdium v Bc. stupni v celkovej dĺžke až 4 roky, tzn. 4*365 dní. Štandardná doba Bc. štúdia je pritom 3 roky, takže máte ešte "rok navyše". Predpokladaný počet prijatých fakulta nezverejňuje, mrzí ma to. Ak by vás zaujímal štatistika prijímacieho konania z vlani, nájdete ju na http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Prijimaci_rizeni_PdF-BcMgr_-_zprava-podminky.pdf (myslím, že vás to upokojí).
20. 1. 2014 21:04.10, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: kombinované štúdium
Dobrý den, mohu se prosím zeptat, kolik se platí za kombinované studium, mám-li již absolvovaný magisterský obor na FSS? Děkuji. Jana Pernicová
23. 2. 2014 16:35.54, Mgr. Jana Pernicová (abs FSS MU), učo 179251