Specifické dotazy - Ekonomicko-správní fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2015 - Diskuse
Erika Michálková,
Přestup z kombinovaného na prezeční studium
kompresor- Přestup z kombinovaného na prezeční studium
Dobrý den, chtěla bych vědět kolik byl percentil posledního přijatého na prezeční obor Veřejná ekonomika a správa, zda má s mým percentilem 66,52 cenu vůbec podávat žádost o přestup z kombinovaného (kde jsem přijatá) do prezečního. Nějak nechápu, proč jsem si dala kombinované studium (snad jsem se přehlédla), když mám možnost denně dojíždět. Také si myslím, že mi prezenční studium ulehčí domácí přípravu narozdíl od kombinovaného, vzhledem k tomu, že u prezečního studia jsou přednášky a cvičení častější. V případě, že by můj percentil byl na přestup dostačující, tak by mne zajímalo, jaký je postup při podávání žádosti. Z toho, co jsem z webu ESF pochopila mi vyplývá, že si mám stáhnout, vytisknout a vypsat žádost, kterou pak písemně podám do 14 dnů od zápisu do 1. semestru. Také by mne zajímalo, zda je nutné ji poslat poštou či ji lze doručit i osobně. Děkuji za zodpovězení mých dotazů.
4. 6. 2015 20:11.28, , učo- Re: Přestup z kombinovaného na prezeční studium
Dobrý den, poslední přijatý na VES v prezenční formě měl percentil 57,12. Postup je přesně takový, jak jste jej popsala. Zapíšete se ke studiu, posléze si vyplníte žádost, odůvodníte, podepíšete a doručíte na SO ESF (osobně nebo poštou) a do 30 dnů by mělo padnout rozhodnutí.
5. 6. 2015 09:01.44, Mgr. Zuzana Uhlárová (StudO RMU), učo 238351- Re: Přestup z kombinovaného na prezeční studium
Takže mám přikládat ještě dopis s odůvodněním? Protože v samotném formuláři, který mám z webu ESF odůvodnění není. Ještě jsem se zapomněla zeptat komu moji žádost mám doručit... Na studijní oddělení?
5. 6. 2015 11:48.47, , učo
No, bylo by dobré panu proděkanovi a děkanovi vysvětlit, proč žádate o změnu
formy studia již před prvním semestrem. Má se za to, že jste si měla založit
přihlášku do "správní" (požadované) formy studia hned od počátku (vím, ve vašem
případě to byl zřejmě překlep při výběru, ale to oni nemají jak vědět).
dvěří SO je schránka pro podatelnu, tam dokument vhodíte.