Specifické dotazy - Lékařská fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2016 - Diskuse
Přijetí bez přijímacích zkoušek
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, kdy se asi dozvíme, jestli jsme byli přijati na základě
průměru známek ze SŠ.
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
minulý rok bylo rozhodnuto v průběhu dubna. Tak nějak obdobně můžete rozhodnutíčekat i letos.
Dobrý den,
pročítala jsem si letošní příspěvky zde na diskusi a tam uvádíte, že rozhodnutí
by mělo být již v průběhu března. V diskusi z roku 2015 jsem také našla dotaz od
jednoho uchazeče ohledně nepřijetí na základě průměru známek (zdali může být
ještě přijat, jestliže si to někteří rozmyslí) ze dne 22.3.2015.
Znamená to tedy, že rozhodnutí bude letos později, než se očekávalo a než bylo
loni?
Dobrý den,
omlouvám se za překlep.
Myslím březen, píšu duben...
konce tohoto týdne :)
Přijata, co teď?
Dobrý den,
chci se jenom ujistit zda to chápu dobře, že teď i když mi byla prominutá
přijímací zkouška, stejně se zápisem čekám do července je to tak?
Dobrý den,
chápete to správně.Zápis se koná v jednom termínu, stejném pro všechny přijaté.
Dobrý den,
mám taky jeden dotaz. Jak je to se zápisem v případě nesložení maturitní zkoušky
v řádném termínu? Platí stále přijetí bez přijímaček, když maturitní vysvědčení
bude doloženo do začátku semestru?
Zdravotnický záchranář - první kolo přijímací zkoušky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli tu je někdo (především dívky), kdoneudělá shyby? Minulý rok tato podmínka nebyla, tak jestli je to neopomenutelna
součást pro postup do druhého kola.
Šli by jste na přijímačky, pokud by jste neudělaly všech 5 shybů?
Děkuju za odpovědi :)
přihláška kde bylo napsané, že se budou hodnotit dobře provedené shyby, ale o
limitu v dopisu nebylo ani slovo, kolik jich musí být. Vím, že dám maximálně
jeden. Na závěr dopisu bylo ,ale napsáno, že pozváni k písemným testům budou ti
uchazeči, kteří splní požadovaný limit. (nejspíš za celkové testy) ,ale ten je
jaký ? :D Nevíte náhodou někdo ?
Hezký den přeji,
pokyny jsou jasně popsané v detailech na webu LF, viz
http://www.med.muni.cz/index.php?id=1366
Limit pro shyby je frmálně 5, pro ženy i muže.
Jelikož je to nová podmínka, od letoška, tak bych se toho nebála, i když 5 shybůneuděláte :)
Dobrý deň.
Chcel by som sa spýtať ohľadom prijímacích skúšok na písomné skúšky s predmetov
ako je biológia a fyzika či náhodou neviete odporučiť nejakú literatúru alebo
nejaké podklady na prípravu na písomne prijímacie skúšky.
Ďakujem
S PozdravomDobrý deň,
okruhy a zadanie vlaňajšie skutočného testu nájdete priamo na webehttp://www.med.muni.cz/index.php?id=28
Nájdete tam aj odporúčanú literaúru - obecne sa jendá o rozsah učiva týchto
predmetov pre gymnáziá, najelpšie bude, ak sa na tie orkuhy pozriete sám,
nakoľko sa to prelína s vašou SŠ.
Kalkulačk
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či pri prijimačkach na LF odbor všeobec.med.je dovolené používať kalkulačky. Za odpoveď vopred ďakujem.
Dobrý deň,
áno, kalkulačky sú povolené.V zásade sa môže jednať o akýkoľvek štandardný typ (tzn. vylúčené sú špeciálne
vedecké kalkulačky s možnosťou ukladania dlhých reťazcov údajov do pamäti etc.)
Kalkulačka
Dobrý den,
chci se zeptat zda je možné mít kalkulačku CASIO fx350 ES PLUS?
Děkuji za vaši odpověď.môžem sa prosím spýtať či nájdem niekde presné informácie aké kalkulačky s akými funkciami sú zakázané?
Ďakujem
Dobrý deň,
obecne sú zakázané nadštandardne vedecké kalkulačky, s rozsiahlu pamäťou, kam je možné ukladať väčšie množstvo dát.
Obecne - stačí vám základná "o niečo lepšia" kalkulačka.
Najvedeckejšie výpočty (ktré nezvládnete na papier) budú v podstate mocniny/odmocniny (ak vôbec).
Dentalni hygienistka
Dobry den chtela bych se zeptat proc se tento rok neoteviral bakalarsky obor dentalni hygienistka? A jestli se bude tento obor vubec v dalsim roce otevirat?Dekuji za odpoved
Dobrý den,
letos se obor neotevřel, je to rozhodnutí fakulty.
Obor má akreditaci, fakulta ale není povinna každý obor otevírat každý rok.
Zdravotnický záchranář - fyzické testy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy budou studenti, kteří konali fyzické testy na obor zdravotnický záchranář informování o výsledku fyzických testů. Děkuji.Dotaz ohledně VL BPZ
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně programu P-Pool, kolik studentů bude přijato celkem ? A je možné se stát součástí programu až později dle studijních výsledků (předpokládejme výborných), když by člověk nebyl mezi vybranými teď (předpokládám že ne)? Mám o program zájem, ale obávám se, že nebudu vybrána, z důvodu velkého počtu uchazečů a konkurence.
Děkuji za odpověď a přeji pěkný zbytek dne.Dobrý den,
s ohledem na Vaše výsledky si myslím, že účast v programu Vám bude nabídnuta :)Děkuji za odpověď. Na začátku bych se ráda ujistila, že Vám do databáze došel naskenovany dotazník, který jsem posílala e-mailem, že se hlásím na VL. Jsi si být jistá, že je vše v pořádku, tak se raději ptám.:-)
Mám ještě dotaz ohledně vyplnění přihlášky do programu P-Pool, zaprvé mám problém s jazyky, učím se angličtinu a ruštinu, s tím, že jsem maturovala jen z angličtiny( státně ) ale z ruštiny nikoliv, certifikáty nemám, ale učila jsem se i rok latinu. Nemám tudíž dokazatelny dokument o znalosti ruštiny, píšu tedy jen angličtinu a úroveň dle státních maturit? Nebo mohu psát úroveň ruštiny dle školních osnov a učebnic? Což si nemyslím, že je bráno coby pádný důkaz o znalosti jazyka, tak nepředpokládám, že je to možné.Zadruhé jaký je myšlen průměr z jednotlivých ročníků? Berou se v potaz obě pololetí nebo pouze závěrečné ? Děkuji moc za odpověď :) a přeji příjemný den.Testové otázky
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda se nějak aktualizovala skripta vzorových testových otázek na LF. Mám totiž doma z roku 2013.
Děkuji za případnou odpověď.Bodování přijímacích zkoušek
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je to s bodováním u přijímacích zkoušek, zda se za špatné odpovědi odečítají body. Pokud ano, tak kolik.
Dobrý den,
body se v minulosti nikdy neodečítali, předpokládá se, že stejné to bude i letos.
Tak jako tak - podrobné instrukce vám sdělí dozor, přímo na místě.Začátek studia
Dobrý den,
jsem uchazeč a mám v plánu přes prázdniny jet do zahraničí, pravděpodobně tam zůstanu i část září. Pokud tomu rozumím správně, stačí, pokud se (v případě přijetí) vrátím do 19. září, abych zahájil studium. Je tomu tak?
Děkuji za odpověďOpatřil
Dobrý den,
v zásadě ano.Semestr začíná v týdnu od 19. 9., takže je ve Vašem zájmu, abyste byl již zpátky v ČR.
Dobrý den,
test skládáte v prostředí externího systému, formou elektronického odpovědníku.
Otázky jsou random volené z předem připraveného testbanku. Můžete mít nějaký poslech ale také nemusíte.
S MacBookem by neměl být problém. Právě jsem si test cvičně udělala (mám McB Air) a nevyskytl se v jeho průběhu jediný problém, funguje validně.
Rozhodnutí o přijetí-všeobecné lékařství
Dobrý den, v mé přihlášce se už objevilo rozhodnutí o přijetí. Mohu tomu věřit?Děkuji, Špaňhelová