8. 11. 2010 16:05nové
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
16. 5. 2016 14:03nové
Z dvouoboru jednoobor a prominutí testu na zakladě maturity
Dobrý den.
Hlásím se mezifakultně na FF a FSS a dočetla jsem se, že je možné být přijata jen na FF, pokud při přijímacích zkouškách splním všechny podmínky. Prý mám formou dopisu požádat přímo Filosofickou fakultu. Zajímá mě tedy,kam a kdy mám dopis poslat a co vše by měl obsahovat?
Dále mám dotaz ohledně prominutí oborového testu na základě maturity. Můžu o prominutí požádat i dva roky po maturitě?
Moc děkuji za odpověď.
Hezký den.
16. 5. 2016 14:58nové

Dobrý den,

pokud nebudete přijata na mezifakultní kombinaci FSS+FF, ale zároveń splníte podmínky pro jednoobor na FF, můžete písemně požádat OPPŘ FF MU (kontakt http://www.phil.muni.cz/wff/home/orgstru/pr/) o přijetí na tento jednoobor.

Další detaily, prosím, řešte přímo s OPPŘ.

Dtto otázka na maturitu, prosím, adresujte ji přímo OPPŘ.
29. 6. 2016 19:02nové
Dobrý den.
Písemně jsem požádala OPPŘ o přijetí pouze na FF (jak jste mi poradila v květnu) a zajímalo by mě, jak dlouho budu čekat na odpověď od fakulty, zda mě přijímají.
Děkuji a hezky děn.
29. 6. 2016 20:16nové

Hezký den,

v zásadě mají na reakci lhůtu 30 dnů. S ohledem na zkušenosti a zejména aktuální vytížení OPPŘ bych nějaké dřívější vyřízení opravdu neočekávala... Pokud to mohu takto zcela upřímně napsat.
7. 7. 2016 09:58nové
Moc děkuji za odpovědi. Již snad poslední věc, co mě zajímá.. Přišel mi dopis o nepřijetí na FSS, píše se tam: Hranicí pro úspěšné absolvování přijímacího řízení je dosažení přepočteného percentilu minimálně 120 a z TSP minimálně 75,05... Znamená to, že tato hranice TSP se vztahuje i k FF nebo jen k FSS a na FF je hranice jiná? Můj percentil je totiž 68, což jsem myslela, že vzhledem k minulému roku bude stačit, tak mě teď trochu zamrazilo.
Děkuji a hezký den!
7. 7. 2016 12:51nové

Dobrý den,

hranice pro obor z FF je opravdu 75,05.
Hranice z let minulých opravdu nejsou ukazatel a nelze na ně spoléhat.
Letos FF poprvé promíjela OT na základě maturity, mnoho studentů tuto možnost využilo, i proto se i percentil posledního přijatého vyšplhal o něco výš.

Loňská statistika také zahrnuj případné dodatečné přijímání. Je proto možné, že po zápisech percentil ještě klesne.