8. 11. 2010 16:14nové
Dotazy specifické pro fakultu sociálních studií.
23. 5. 2016 12:50nové
Prijatie PS + EN

Dobrý deň,

štatistiku zatiaľ k dispozícii nemáme.

Mát ale pravdu v tom, že pokiaľ ste neuspela v prijímacích skúškach, nemáte možnosť byť ani dodatočne prijatá.
FSS má stanovenú ako hranicu úspešného absolvvoania prijímacej skúšky hodnotu aspoň 120 (súčet výsledku ZSV + testu predpokladov, za zachovania uvedených váh jednotlivých testov).

Výsledk ZSV teda vynásobíte 1,2 (výsledok vo vašej prihláške je "čistý", tak, ako ste dopadli v teste.
Výsledok TSP vynásobíte 0,8 (výsledok TSP vo vašej prihláške je tiež v základnej hodnote).

Berie sa do úvahy výsledok ZSV ako celok, a ten sa potom prepočítava. Nie jednotlivé subtesty.
Markéta Vysluchová
23. 5. 2016 22:35nové
kolikátá pod čarou + odvolání?
Dobrý den,
hlásím se na psychologii, mám 160 bodů a v přihlášce mám uvedeno, že jsem nepřijata pro nedostačující kapacitu oboru. Chtěla bych se zeptat, jak zjistím, kolikátá jsem pod čarou a také jestli je nějaká šance, kdyby lidé přede mnou se rozhodli pro jinou školu, zda by se to posunulo nebo si musím podat odvolání. Bohužel jsem si zvolila varuantu ZSV + OSP a ne TSP, které jsem ale také dělala a dopadly mi podstatně lépe, takže bych měla přijetí jisté a nikoli hraniční jako je u těch 160ti bodů. Chci se zeptat, zda toto by mohlo byt bráno v potaz.
Předem Vám moc děkuji za odpověď.
24. 5. 2016 07:40nové

Dobrý den,

přesné poradí vám říct nemohu, fakulta zatím nesestavila statistiku (počty, hodnoty, přijatí/nepřijatí...)

Podání "odvolání" nemá význam.

Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal žádost o přezkoumání rozhodnutí děkana či nikoliv.

Viz také detailní informace o "odvolání", tzn. žádosti o přezkum rozhodnutí o nepřijetí ke studiu, naleznete na http://bit.ly/appealsMUNI

Prosím, prostudujte si pokyny tam uvedené.

Výsledek v jakýchkoliv jiných testech (TSP) není brán v potaz.
Eliška Nováková
26. 5. 2016 00:49nové
Mezifakultní studium

Dobrý den,

hlásila jsem se 2x na dvouoborové studium, na mediální studia a žurnalistika + německý jazyk a literatura a na mediální studia a žurnalistika + animátor sportovních aktivit.. na FSS + FSpS jsem se bohužel nedostala, jelikož můj součet percentilů z TSP a ZSV je po přepočtení 117,7 a ne 120. Je možné, že tento součet ohrozí i druhý obor, a to FSS + FF? Má tedy ještě cenu chodit na OT z německého jazyka, nebo jsem už teď nesplnila podmínky kvůli nedostatečnému percentilu po přepočtení?

Děkuji za odpověď
Eliška Nováková
26. 5. 2016 07:23nové

Dobrý den,

přepočet bude stejný, ZSV+TSP je pořád ta samá hodnota (vidíte ji ve své -přihlášce).

Na druhou sranu, pokud byste měla zájem o studium NJ, jako samostatného jednooboru, tak pokud uděláte oborovky, tak můžete FF požádat o přijetí "alespoň" pro NJ. Percentil z TSP máte určitě pro přijetí dostačující (to se dá s jistotou říct i nyní).
Oldřiška Hradcová
26. 5. 2016 14:59nové
Přijetí na více oborů
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zdali je nutné dávat fakultě nějak předem vědět (ještě před zápisem), na který dvouobor jsem se nakonec rozhodla zapsat, pokud mě přijali na dva dvouobory? A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli MU posílá dopisy s informacemi ohledně zápisu a další informací? Popřípadě kde najdu vzor pro převedení plné moci na jiného člověka k zápisu? Celé prázdniny budu totiž mimo ČR a proto to budu muset řešit tímto směrem. Děkuji za odpověď.
26. 5. 2016 16:59nové

Dobrý den,

prosím, počkejte na doručení pozvánky k zápisu. Bude obsahovat všechny pokyny, fakulta ji odešle příští týdn.

Pokyny k zápisu viz také na http://www.fss.muni.cz/media/12340/zapisy-nove-prijatych-uchazecu.pdf (včetně vzoru PM)
Oldřiška Hradcová
27. 5. 2016 13:52nové
Děkuji!
Nikol Hošková
31. 5. 2016 08:16nové
Změna varianty PZ

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda je možné, pokud jsem si zvolila SCIO OSP+ZSV varianta č. 1, ale zároveň vykonala i nepovinné TSP a mám zapsané výsledky všech tří testů v přihlášce, aby se přihlíželo i k právě nezvolenému testu TSP, kde mám lepší výsledky než z testu SCIO OSP?
Děkuji za odpověď
31. 5. 2016 09:18nové

Dobrý den,

není to možné.
Kombinaci testů bylo nutné zvolit nejpozději do 29. 2. 2016, a přihlíží se k těm testům, které jste uvedla do e-přihlášky.
Michaela Bauerová
změněno 2. 6. 2016 16:14 nové
Přijímací řízení
Dobrý den,
byla jsem přijata na FSS obor sociologie. Mojí prioritou však byl dvouoborové studium sociologie + psychologie, kde jsem po přijímacím řízení skončila 4. "pod čarou". Pokud by se na dvouoborové studium PS + SO nepřihlásil dostatek studentů a já bych byla dodatečně přijata ke studiu, volila bych raději studium dvouoborové. Pokud se tak nestane, budu studovat sociologii.
Chtěla bych se tedy zeptat, jak postupovat v případě, že bych byla dodatečně přijata. Když se dostavím na zápis ke studiu sociologie, mohu být také dodatečně přijata na dvouoborové studium? (Myslím tím, jestli nebudu podáním zápisu ke studiu na sociologii vyřazena z přijímacího řízení na dvouoborové studium PS + SO.) Děkuji za odpověď.
2. 6. 2016 20:06nové
Zápisem na SOC neztrácíš pořadí v přihlášce PSY+SOC. Na druhou stranu AFAIK k dobírání vloni či předloni došlo na jednooborech a dříve FSS nedobírala vůbec, takže bych s tím moc nepočítal.
Alternativně je možné požádat o náhradní termín zápisu v září a zapsat se až pak, ale nezdá se mi, že bys tím získala.
Monika Zuzaníková
4. 6. 2016 22:34nové
Celoživotní vzdělávání
Dobrý den,
nebyl problém podat k vám přihlášku do běžného studia. Teď se ale snažím vložit přihlášku do programu CŽV a bohužel, nedaří se. Potřebuji se "proklikat" až k variantě: Vzdělávání v jednotlivých předmětech akreditovaných studijních programů na oboru psychologie. Můžete mě nějak navést? Ačkoliv se řídím přiloženým návodem, v přihlášce nejsou všechna okna stejná jako v návodu.
Děkuji
5. 6. 2016 07:11nové

Dobrý den,

nemáte spíš zájem o bod 1 (viz https://www.fss.muni.cz/admission/further_education/lifelong_learning)?

Bod 2B nemusí mít, aktuálně, v nabídce žádné položky.
5. 6. 2016 08:56nové

AFAIK CŽV podle bodu 2B není na rozdíl od bodu 2A omezeno nabízenými předměty, ale pouze "přístupností" a kapacitou. Typicky jde tedy o individuální schválení výjimky k zápisu předmětu vyučujícím (neboť student CŽV nebude mít příslušný mateřský obor, popř. nebude splňovat další podmínky).
Jinými slovy, neexistuje garance, že se člověk do vybraného předmětu dostane, ale zato může zkusit kterýkoliv (je-li vyučován na FSS v daném semestru).

Z původního příspěvku není zcela zřejmé co přesně (v jakém kroku) "se nedaří".
Nicméně z manuálu jasně plyne, že přihlášky do CŽV jednotlivých předmětů se podávají až na konci června, což by mohl být onen kámen úrazu.
5. 6. 2016 09:33nové

Děkuji za doplnění a dovysvětlení :)

Pak je ale otázkou, o co přesně je zájem - zda o vzdělávání v CŽV s přechodem na řádné studium (1) nebo opravdu pouze o získaní vzdělání v pár vybraných předmětech, čistě ze zájmu (2A/B)
Monika Zuzaníková
7. 6. 2016 00:04nové
V prvé řadě děkuji za obě reakce. Nesplňuji požadavky k přijetí do studia, ze kterého bych mohla přímo přejít do běžné formy. Pokud to ale dobře chápu, i studium jednotlivých předmětů může být v budoucnu uznáno v řádném studiu. - teď tedy ale z vašich reakcí nevím, jakým způsobem se do do toho studia přihlásit. V Manuálu mi nesedí právě už položka "Vzdělávání v jednotlivých předmětech akreditovaných studijních programů" - nemám ji tam na výběr nikde, už vůbec ne na místě, které se uvádí v manuálu.
7. 6. 2016 08:26nové
Informační systém funguje tak, že obvykle neumožňuje dělat úkony mimo jejich vymezená období. Jinak řečeno, záměrem je, aby to teď nešlo. Pokud se nic nezmění 22.6., pak má teprve smysl začít panikařit.
Monika Zuzaníková
7. 6. 2016 20:17nové
Už rozumím ... děkuji
Monika Zuzaníková
13. 7. 2016 19:20nové
Dobrý den,
povedlo se mi už sice vložit požadovanou příhlášku, pro změnu ale nevím, kde mohu nahlédnout do nabízených předmětů (CŽV (2A/B)). Mám zájem o předměty z psychologie. Chápala bych, pokud by nebyly žádné vypsané, katalog mi ale nabízí jen předměty na jaro 2016. Nemohu se tedy rozhonout, zda přihlášku zaplatit či ne, zda budu moct studovat to, co chci.
13. 7. 2016 20:31nové
nemyslím, že nabídka psychologie ve 2A bude příliš široká...
ve 2B to jsou všechny předměty, takže pokud je nevidíš, nemáš asi přepnuté správné období (pokud si s tím nevíš rady, viz bohatou nápovědu: https://is.muni.cz/auth/napoveda/student/registrace#s_reg_neni)
Monika Zuzaníková
14. 7. 2016 10:26nové

Na přiložený odkaz se mi nedaří přihlásit. Přihlašovací údaje stejné, jako do přihlášky, mi to nebere. Jinou registraci nenabízí.

Rozlišuje přihláška, zda se hlásím na variantu 2A nebo 2B. Ačkoliv mi příjdou v popisu víceméně stejné, mám zájem výhradně o psychologii, chápu-li dobře, variantu 2B. Přesto jsem při zadávání přihlášky nenašla výběr mezi A a B.
14. 7. 2016 12:50nové

omlouvám se, to bylo pro přihlášené... anonymně zde (stačí smazat "/auth"):
http://is.muni.cz/napoveda/student/registrace#s_reg_neni

2A je úplně něco jiného než 2B!
- 2A jsou předměty, které katedra rozhodne nabízet veřejně a nechá je umístit do e-shopu, kde si je může každý koupit a pak navštěvovat
- 2B znamená podepsat smlouvu o výuce, dostat přístup do ISu a vybrat si pak kterékoliv předměty z nabídky libovolného oboru na fakultě... nicméně kapacita může být plná či vyučující může odmítnout umožnit zápis = speciálně v pokročilých kurzech a zvláště na psychologii bych to čekal (jde zejména o vstupní znalosti)

variantu 2B bych rozhodně doporučil řešit ve spolupráci se studijním odd.
Monika Zuzaníková
14. 7. 2016 14:23nové

Výborně, moc děkuji za pomoc, teď už mi to dává smysl. Jen se tedy nedostanu k náhledu na časy vyučování dřív, než dostanu přístup do IS ...

Jen teda poslední věc, ohledně podání té přihlášky. Jak tady rozeznám přihlášku pro variantu A nebo B. Systém mi ukazuje jen jednu možnost, která není označená písmenem, nicméně název se shoduje s 2B
14. 7. 2016 14:36nové

AFAIK se na 2A nezakládá přihláška, protože by neměla být nutná pro nákup

rozvrh je dostupný, není nic snazšího, než si předměty vyhledat anonymně:
http://is.muni.cz/predmety/katalog.pl
Monika Zuzaníková
14. 9. 2016 10:58nové
Dobrý den,
jsem "přijata" do CŽV studium jednotlivých předmětů, mám už v IS schváleno několik výjimek od vyučujících. Další postup by měl být, jak mi bylo před časem sděleno na studijním oddělení, takový, že zaplatím poplatek (550kč/kredit) a s potvrzením o platbě příjdu na stud. oddělení, kde mi zápis předmětů provedou. Ráda bych tento postup někde ověřila. Nevím totiž, jak zaplatit poplatek - nenašla jsem v obchodním centru odpovídající položku. Stejně tak tápu v seminárních skupinách, zda mám v IS ještě něco "odkliknout" či se vše řeší až se studijní referentkou apod.
5. 6. 2016 14:30nové
Štatistika
Dobrý deň
rada by som sa informovala. Bolo mi povedané, že štatistika počtu prijatých študentov bude zverejnená najneskôr do 4.6 v e-prihláške. Avšak nič tam nevidím, tak by som sa chcela spýtať, kde v e-prihláške to bude zverejnené? Prípadne, či fakulta štatistiku zverejnila už.
Ďakujem veľmi pekne!
5. 6. 2016 17:43nové

Dobrý deň,

skúste sa spýtať priamo tam, kde Vám termín 4. 6. prisľúbili.
Podľa info z fakulty, ktoré máme my, bude štatistika v dohľadnej dobe dostupná, ale nie je stanovený žiaden konkrétny termín.
Tomáš Hromádko
5. 6. 2016 16:35nové
Změna oboru v navazujícím magisterském programu
Dobrý den,
je možné se po úspěšném ukončení bakalářského stupně studia dvouoboru psychologie + sociologie hlásit do NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO PROGRAMU v oboru JEDNOOBOROVÁ PSYCHOLOGIE?
Děkuji za odpověď.
5. 6. 2016 16:46nové

Jinak to ani nejde, NMgr studium je na FSS výhradně jednooborové.

Ale pozor na to, že NMgr jednoobor po Bc dvouoboru nesplňuje* kvalifikační předpoklady pro přijetí do specializačního výcviku Klinické psychologie.

* = je to trochu komplikovanější, detaily např. zde (ve 2/3 stránky): https://www.ipvz.cz/o-ipvz/kontakty/pedagogicka-pracoviste/klinicka-psychologie/casto-kladene-otazky/specializacni-vzdelavani
Tomáš Hromádko
5. 6. 2016 17:01nové
Příjetí do výcviku Klinické psychologie je tedy přinejmenším dost nejisté. Díky za odpověď.
Katarína Bojnanská
6. 6. 2016 15:58nové
Prestup

Dobrý deň,

chcela by som prestúpiť pred zápisom z kombinovaného oboru žurnalistika na prezenčný obor. Viem kam, ale neviem ako. Mohli by ste mi prosím zhrnúť postup, prípade poslať link na potrebné formuláre a inú byrokraciu?

Za odpoveď dopredu ďakujem
6. 6. 2016 16:08nové

Dobrý deň,

prosím, kontaktujte priamo FSS - prijim@fss.muni.cz (p. Polášková)
10. 6. 2016 20:38nové
Poradie v kombinácii

Dobrý deň,

chcela by som sa Vás opýtať na poradie, ktoré mám vo výsledkoch prijímacích skúšok je poradie v rámci uchádzačov s rovnakou kombináciou (v tomto prípade BSS+MV) alebo v rámci všetkých tých, ktorí sa hlásia na BSS v akejkoľvek kombinácií?

Ďakujem.

D. Kubišová
10. 6. 2016 20:48nové

Dobrý deň,

ide o poradie v konkrétnej kombinácii.