Ostatní týkající se příjímacího řízení - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2016 - Diskuse
Iveta Borková,
Dva dvouobory
Dobrý den,jsem přijatá na dva dvouobory (mediální studia a žurnalistika + politologie a mediální studia a žurnalistika + veřejná politika a lidské zdroje). Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nastoupit ke studiu na oba dvouobory nebo tahle kombinace dvou dvouoborů, z nichž jeden předmět v obou je stejný, na FSS není možná.
A pokud to není možné, jestli stačí dopis o odřeknutí jednoho studia odevzdat v pondělí při zápisu nebo je nutné ho poslat poštou.
Předem děkuji za odpověď
Jen pozor na to, že některá pravidla jsou fakultně specifická. Např. právě uznávání předmětů mezi souběžnými studii není na FSS možné a je tedy třeba postupovat jinak = nejlépe si předměty zapisovat do obou studií zároveň.
Na FSS je také nutno dát pozor i na pravidla psaní závěrečných prací (nelze např. psát dvě diplomky na jednom oboru, atp.) => viz příslušné fakultní směrnice na webu: https://www.fss.muni.cz/students/bachelor_and_master_studies/regulations_and_guidance
Na FSS je také nutno dát pozor i na pravidla psaní závěrečných prací (nelze např. psát dvě diplomky na jednom oboru, atp.) => viz příslušné fakultní směrnice na webu: https://www.fss.muni.cz/students/bachelor_and_master_studies/regulations_and_guidance
Iveta Borková,
Děkuji za odpověď...ještě bych se chtěla zeptat, jestli když jsem si přihlásila dva dvouobory, zapíši si předměty z mediálních studií a žurnalistiky do obou studií zároveň a získám u zkoušek kredity, tak se mně počítají do obou studií nebo jen do jednoho a na druhém budu muset počet povinných kreditů "dohnat" druhým předmětem? Děkuji za odpověď.
Kredity se počítají vždy jednou, ale pro různé situace samostatně/nezávisle.
Takže předmět zapsaný ve dvou studiích zároveň (nikoliv ve dvou oborech jednoho dvouoborového studia = to by nebylo proveditelné) se plní jednou a získané kredity se počítají do kreditových limitů:
- jednou pro průchod do dalšího semestru,
- jednou do kreditové hodnoty prvního studia,
- jednou do kreditové hodnoty druhého studia...