Studium na MU - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2016 - Diskuse
Poplatek za studium
Dobrý den,
prosím, kde mohu zjistit, kolik dnů jsem byla vedena jako student MU? Jednalo se, myslím, o neúspěšné studium. Trvalo 2 semestry v letech 2011-2012. Nyní jsem přijata do bakalářského studia v kombinované formě na Pedagogickou fakultu a chtěla bych vědět, zda budu něco doplácet nebo ne. Četla jsem, že v standardní době, tedy 3 roky + 1 rok prodlouženého studia( bráno jako 4 standardní roky vzhledem k platbě za studium) je to bez poplatku. Do toho bych se měla vlézt, ale je možné, že mi tam nějaké dny budou přebývat. Tak by mě zajímalo kolik to je a případně kolik bych musela na závěr studia platit. Předpokládám, že nynější studium prodlužovat nebudu.
Děkuji.Dobrý den,
máte odstudováno 481 dnů (tj. 1 r., 3 měs., 24 d.)Studium bylo ukončeno, ne však Vámi, ale ze strany fakulty - takže až na podzim, při kontrole splnění podmínek mezi 2. a 3. semestrem.
Děkuji. Pěkný den.
Poplatek je vyměřen v první den překročení doby, a je vyměřván na 6 mesíců. Můžete požádat o alikvótní snížení, resp. splátkový kalendář (měěsíční) a po absolutoriu není nutné dále platit.
Poplatek na PdF od září 2016 viz http://www.muni.cz/media/docs/1132/Statut_MU271015-zmeny.pdf -> str. 2, 1. sloupec.
Studium se počítá na dny, ode dne zápisu, do dne ukončení.
Teoreticky byste mohla ušetřit 2-3 odstudované měsíce, a to pokud se nezapíšete v řádném termínu před létem, ale až v náhradním termínu, začátkem září.
Dobrý den ještě jednou,
měla jsem za to, že k zápisu v září jdou pouze ti, kteří ještě neví výsledek maturity...je možné, že na mě již nezbude místo, když se půjdu zapsat v září? Jak to v takovém případě funguje? Přijdu o možnost zvolit si seminární skupiny že? A ještě dotaz z jiného soudku- kde zjistím své UČO? Dostanu ho asi při zápisu, že?
Děkuji.
LŠHezký den,
zápis má standardně řádný termín (červen-červenec) a náhradní termín (srpen-září).
Přičemž oba termíny mohou využit všichni uchazeči. Někeří jsou totiž v době řádných zápisu v zahraničí a nemají koho zplnomocnit.
"Místo" je pro všechny přijaté studenty. Není to tak, že fakulta na obor XY zapíše prvních 100, kteří se dostaví k zápisu a zbytek má smůlu.
Takže když jste jednou přijata, to místo je vaše až do září.
Máte kombinovanou formu studia, tam ten výběr seminárních skupín není nikterak velký (pokud vůbec předměty kombi formy sem. skupiny mají - obvykle nemají).
Jste opravdu rychlá! :)
Takže teď jen napsat na fakultu, že se k zápisu dostavím v září( dle harmonogramu 18.9), vzít s sebou všechny dokumenty a je hotovo? Důvod- ušetření- jim asi stačit nebude že?! ;) Musím uvádět důvod? Zápis předmětů jsem se dívala, že je také toho 18.9, změny jsou pak možné jen o den později.... Omlouvám se za triviální dotazy, ale už si vůbec nepamatuji, jak to před lety skutečně bylo a nerada bych něco zanedbala.
Problém s vybíráním předmětů jako kombinovaná asi mít nebudeš, tak by snad jeden den stačil. Nicméně konec období změn v zápisech je až 4.10.