Specifické dotazy - Filozofická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2017 - Diskuse
NMgr. kombinované studium učitelství AJ pro SŠ
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak probhají přijímací zkoušky na navazující kombinované studium učitelství Aj pro SŠ (jednooborové), zejm. pro uchazeče z jiných vysokých škol.
Dobrý den,
info z webu fakulty:
"Obor vyžaduje pokročilou znalost jazyka na úrovni CPE (Certificate of Proficiency in English). Písemný test v angličtině (cca 75 min.) tvoří English Proficiency Exam, který testuje gramatiku, slovní zásobu a porozumění čtenému textu, druhou částí přijímací zkoušky je ústní zkouška (k ústní zkoušce postoupí uchazeči, kteří prospějí u písemného testu). Uchazeči budou zkoušeni ve skupinách, jejich úkolem bude reagovat v rámci dialogu na zadané téma. Pozornost bude věnována způsobu, jak se zadaným tématem naloží, zejména z hlediska přesnosti a plynulosti vyjadřování v anglickém jazyce. Uchazeči si k této části přijímací zkoušky nemusí předem nastudovat žádné konkrétní materiály.
Hranice úspěšnosti u písemné zkoušky: 70 bodů.
NMgr. kombinované studium Anglický jazyk a literatura
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možné prominout oborový test na základě výsledku státní závěrečné zkoušky z jiné VŠ, konkrétně ze Západočeské Univerzity v Plzni, kde jsem absolvovala obor Filologie - Cizí jazyky pro komerční praxi v kombinaci angličtina - němčina, a složila SZZ z předmětů Anglický jazyk pro komerční praxi a Britské a americké reálie, oba předměty s hodnocením výborně. Pokud ano, existuje nějaký konkrétní formulář pro prominutí testu na tento obor a kde ho mohu najít, popř. co vše doložit k tomuto formuláři (výpis předmětů absolvovaného studia, diplom...)?
Mnohokrát děkuji předem za odpověď.Hezký den,
s ohledem na specifičnost dotazu se, prosím, obraťte přímo na FF na prijimaci.rizeni@phil.muni.czNMgr. kombi. studium historie pro SŠ
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně navazujícího studia. Hlásím se z Mendelovy univerzity, kde studuji Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku. Na Masarykově univerzitě bych si chtěla podat přihlášku na historii. Zajímá mě, jestli je vůbec možné z takového oboru začít studovat historii, jelikož v informacích o oboru je, že je obor pro absolventy příbuzných oborů.
Dobrý den,
jelikož je uvedeno, že je obor pro absolventy příbuzných oborů, obávám se, že nebudete moct podat přihlášku.Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku na historii asi nenapasujete.
Můžete se zkusit poradit ještě přímo s FF, prijimaci.rizeni@phil.muni.cz - oni posuzují příbuznost oborů.
Oborove testy z psychologie
dobry den,potreboval by som mensiu pomoc s chybajucimi testami :)
na internte sa snazim najst stare zadania oborovych testov z psychologie - do roku 2012 sa mi podarilo najst vsetko, chyba mi vsak 2013, 2014 a 2016.
a teda otazka znie: vedeli by ste mi poradit, kde tieto chybajuce testy najst? su vobec zverejnene?
dakujem, hrozan
Taaak! 2016 mi poslala pani zo studijneho za co jej ide velka vdaka a kopec bludistakov :)
Najdete ho tu: http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/pozadavky-prij-zk-akad-rok-17-18
Najde sa niekto kto vie kde su zvysne testy 13 a 14?Prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den,ráda bych se zeptala, zda si můžu zažádat o prominutí přijímací zkoušky u oboru Ruština se zaměřením na oblast firemní praxe, služeb a cestovního ruchu, když jsem u profilové maturitní zkoušky v roce 2013 získala hodnocení výborně.
Děkuji
Vážená paní Shkabarnitska,
žádost o prominutí přijímací zkoušky můžete zaslat podle pokynů
uvedených v Informacích a podmínkách přijímacího řízení na
http://www.phil.muni.cz/wff/home/prijimaci/bakalarske/index_html
přestože vím, že přijímací zkouška mi může být prominutá jako celek podle maturitních výsledků, musím se zúčastnit TSP ?
Děkuji
Vážená paní Levková,
jak jsem vám již dříve odpověděla, TSP se nemusíte zúčastnit - přijímací zkoušku
máte prominutou. Podala jste si jedinou přihlášku ke studiu a k dalšímu oboru tedy výsledek TSP nepotřebujete.
S pozdravem Vlasta Dvořáčková
oddělení pro přijímací řízení FF MU+420 5 4949 5169
prijimaci.rizeni@phil.muni.cz
Vážená paní Shkabarnitska,
jak jsme vám již dříve odpověděli z přijímacího řízení FF MU - ano, žádost o prominutí zkoušky si můžete podat.
S pozdravem Vlasta Dvořáčková
oddělení pro přijímací řízení FF MU+420 5 4949 5169
prijimaci.rizeni@phil.muni.cz
Hodnocení oborového testu - psy
Dobrý den,zajímalo by mě, jak je hodnocen oborový test z psychologie (k přijímačkám na Bc.).
Zda je hodnocen stejně jako TSP (správná odpověď 1 bod, špatná -0,25), nebo je zde nějaký rozdíl.
Děkuji za odpoveď.
Dobrý den,
fakulta test hodnotí viz"Správně označená odpověď bude ohodnocena 1 bodem. Za nesprávně označenou odpověď nebo za více odpovědí označených jako platné vám bude odečteno 0,25 bodu. Za odpověď e) nevím dostanete 0 bodů."
NMgr. kombinované studium_Management v kultuře
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat v jakých dnech bude pravděpodobně probíhat příští akademický rok výuka? Přijímací zkouška formou testu - je možnost nahlédnout do testů z minulých let, nebo se mám řídit jen rozsahem učiva SZZ pro Bc., který předchází tomuto oboru, jak je napsáno v pokynech?Děkuji za odpověď
ukázka oborového testu z RJ
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je někde k nahlédnutí ukázka oborového testu k Ruštině se zaměřením na oblast firemní praxe, služeb a cestovního ruchu. Našla jsem ukázky oborových testů, ale ruštinu jsem v nich neviděla.
Děkuji za odpověďDobrý den,
obory RJ i RJFP mají odborný test letos předepsán poprvé. Zadání z let minulých proto nejsou k dispozici.
Popis obsahu testu viz"Písemný test ze základních znalostí ruské slovní zásoby, mluvnice a řečové komunikace odpovídající jazykové úrovni B1 a test z oblasti ruských reálií (dějiny, zeměpis, literatura a kultura) v rozsahu SŠ znalostí."
Oborové testy z Anj
Zdravím,měla bych psát 8.-9.6. oborovky z Anj, ale pořád nevím přesné datum a popravdě jsem z toho trochu nervózní...
Nevíte někdo nějaké info, popř. radu?
Budu vděčná za cokoliv...
Díky M.
Hezký večer přeji,
přesný termín (datum, čas a místo) OT bývá znám cca 3-4 týdny předem.
Prosím o strpení, letos do toho vstupují také státní svátky v pracovní dny (třeba dnes).
Oborové testy z FRJ
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je někde k nahlédnutí ukázka oborového testu k
francouzštině. Ukázky oborových testů jsem nikde nenašla, ale je možné, že jsem něco přehlédla.
Dobrý den,
ukázky testů má FF na webu, viz https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/materialy-pro-uchazeceDobrý den,
mnohokrát děkuji za reakci. Jsou tam jen obě varianty z roku 2014. Byly by někde k dispozici i další ročníky?
Předem děkuji za odpověď.Dobrý den,
zkuste to přímo na Oddělení pro přijímací ízení FF MU - prijimaci.rizeni@phil.muni.czNejnižší percentil
Dobry den chci se zeptat, kolik je minimum pro splnění tsp nez se pricte oborovy test u oboru Dějiny umění...předem děkuji za odpověď.Dobrý den,
FF nemá stanovenou min. hranici percentilu z TSP.
Také se nepřičítá výsledek OT.
Každý, kdo tuto hodnotu dosáhne, je "úspěšný uchazeč" a tito jsou poté seřazeni dle výsledku v TSP.
Pozvánka na ÚP - psychologie
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, kdy budou informace o postoupení či nepostoupení k ústnímu pohovoru?
Děkuji za odpověď.
Dobírání
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak na FF, konkrétně tedy na oboru italský jazyk a literatura funguje "dobírání" studentů? Je nutné podávat odvolání, pokud, že se po prvotním vyhodnocení výsledků ocitneme pod čarou, nebo jsou studenti, kteří byli pod čarou postupně posouváni v pořadí nahoru tak, jak se ostatní "odhlašují"? Popřípadě jakým způsobem se pak uchazeč dozví a o případném pozdním přijetí? Děkuji za odpověď.Dobrý den,
funguje to stejně, na celé univerzitě, všech fakultách, všech oborech.
"Uvolněná místa po uchazečích, kteří odřekli přijetí, jsou obsazována dalšími uchazeči dle pořadí dosaženého u přijímací zkoušky bez ohledu na to, zda uchazeč podal odvolání proti rozhodnutí děkana či nikoliv. Děkan fakulty však nemá povinnost uvolněná místa dodatečně obsadit dalšími uchazeči."
Pokud se děkan fakulty rozhodne dobírat, změní se rozhodnutí v e-ořiuhlášce a budete pozván k zápisu. Tato situace může v zásadě nastat kdykoliv od doby zápisu až do začátku září.Překrývání oborových testů
Dobrý den,
Překrývají se mi dva oborové testy, psala jsem už dvakrát na adresu uvedenou v pozvánce k OT (na kterou se máme v tomto případě ozvat), ale nikdo mi neodepsal a v elektronické přihlášce mi pořád svítí stejné termíny. Mám někam zavolat? Nebo mám jen čekat? Ale aby mi pak neřekli, že už je pozdě.upozornění uchazečů na souběh různých přijímacích zkoušek na FF se nyní dávají dohromady a řeší se jako celek. Řešení Vašeho problému můžete očekávat v průběhu tohoto týdne. Budete kontaktována na e-mail uvedený ve Vaší přihlášce.
S pozdravem
Hana Dovrtělová
Oddělení pro přijímací řízení FF MU