8/11/2010 16:10new
Dotazy specifické pro právnickou fakultu.
Anna Chroustová
7/6/2017 13:00new
Přestup z kombinované formy studia na prezenční
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné přestoupit z kombinované formy studia na formu prezenční. Jsem přijata na obor veřejná správa, ale ráda bych studovala prezenční formu studia, nikoliv kombinovanou. Popř. jestli se dá přestoupit i na úplně jiný obor?
Děkuji za odpověd'.
7/6/2017 15:04new

Dobrý den,

přestup z Bc. na Mgr. na PrF není možný, za žádných okolností.
Musíte si vždy podat přihlášku, úspěšně absolvovat přijímací zkoušku a být přijata.

Můžete změnit Bc. obor, v rámci PrF.
Anna Chroustová
7/6/2017 19:00new
Takže by bylo možné změnit obor Veřejná správa např. za obor Regionální rozvoj a správa nebo obor Veřejná ekonomika a správa?
8/6/2017 00:47new

Ne, protože ty dva obory nejsou v rámci PrF, oba jsou na ESF. Takže opět platí to, co v předešlém příspěvku - podat přihlášku, dosáhnout percentilu, zapsat se ke studiu.

Bc. obory na PrF mají na začátku v 1. semestru stejné povinné předměty (asi jeden obor má nějaké navíc), pak se nějak odlišují a může se stát, že člověku nevyhovuje skladba povinných předmětů nebo třeba státnicových předmětů a to svoje zaměření si změní - přestoupí na jiný Bc. obor. Třeba z Veřejné správy na Teorii a praxi trestního a správního procesu. Ale platí, že všechny Bc. obory na PrF jsou kombinované.
9/6/2017 12:23new
Ještě bych doplnila, že přestup v rámci bc. oborů na PrF MU není vždy automaticky povolován. Po obdržení takové žádosti se zkoumá např. kapacitní možnost oboru, do kterého chce student přestoupit, a nebo percentil získaný v TPS (nesmí být nižší než percentil posledního uchazeče navrženého k přijetí do daného oboru, aby nedocházelo k obcházení podmínek přijímacího řízení).
LP