Specifické dotazy - Fakulta sociálních studií - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2017 - Diskuse
NMgr. obor Sociální práce (kombinovaná forma) - směr studia
Dobrý den, při podání přihlášky se mi ukázaly jen dvě možnosti směrů studia - mikro poradenství a makro komunity. Někde jsem četla, že si můžeme vybrat ze 4 směrů. Je to pravda? Pokud ano, můžete mi prosím poslat odkaz, kde se více dozvím o těchto směrech? Na stránkách katedry SP jsem nic nenašla. Děkuji za Váš čas a ochotu.
S pozdravem
Šárka TopinkováDobrý den,
obor nabízí právě dve specializace, viz web fakulty na http://www.fss.muni.cz/admission/master_studies/socialni_prace_kombDobrý den, děkuji moc za odpověď. Právě na této stránce jsem se dočetla o 4 směrech studia, tak jsem si to chtěla jen ujasnit.
https://www.muni.cz/uchazeci/navazujici-magisterske-studium/vyberte-si-obor/16470-socialni-prace
S přáním pěkného dne
Šárka TopinkováPřijímací zkoušky
Dobrý den, zajímal by mě zda je i na FSS možnost vyjímky z přijímacích zkoušek. Pokud taková možnost je tak za jakých podmínek ?Předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
FSS neumožňuje požádat o prominutí přijímacích zkoušek, musíte absolvovat všechny předepsané testy.Psychologie hranice bodů pro přijetí
Dobrý den,
zajímalo by mě, jakého počtu bodů dosáhl u přijímacích zkoušek na psychologii v roce 2016 poslední přijatý. Na stránkách fakulty (https://www.fss.muni.cz/admission/bachelor_studies/psychologie) jsem ve statistice oboru z roku 2016 našla údaj, že minimum získaných bodů bylo 160, ale v tabulce podmínek pro přijetí (https://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud/prijriz/zpravy/podminky/Prijimaci_rizeni_FSS-Bc_-_zprava-podminky.pdf) zase 165,6 bodů. Vím, že letošní rok může být hranice posunutá úplně jinde, ale pro představu bych ráda věděla, který údaj je správný.
Také by mě zajímalo, jestli se dá zjistit, kolik lidí se letos na obor psychologie hlásí.
Výsledky zsv z scia
Dobrý deň,chcela by som sa opýtať ohľadne výsledkov zo zsv, v profile sa nachádza kalkulátor kde teda zadám percentil z každej jednej časti. A vyhodí mi to konkrétne cislo, ktoré bolo prepočítané váhou predmetu 120%. Chcem sa opýtať, ze to cislo ktoré mi to vypočítali su v podstate body, ktoré Vám pošlú ? A neskôr sa k nim pripočítajú body z tsp?
Dobrý deň,
presne tak.Prepočítaná hodnota ZSV + prepočítaná hodnota TSP (percentil z TSP sa prevedie rovnako, ako by sa previedol výsledok OSP) = konečný výsledok v prijímacom konaní.
SCIO 27. května
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či fakulta FSS (kombinácia Medialní studia a žurnalistika + Anglický jazyk) berie SCIO testy Základy společenských věd aj z posledného možného dátumu 27. mája (května)?
Pekárová
Dobrý deň,
nie, akceptuje len 5 termínov v rozmedzí december 2016 - apríl 2017.Je to detailne popísané všade v materiáloch, napr. i na webe FSS http://www.fss.muni.cz/admission/application_and_admission/bc
Scio
Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat jestli je to tak, že si FSS mé výsledky od Scia sama vyžádá (povolení o zaslání jsem udělila všem). Chci se jen ujistit, že není potřeba posílat certifikát s výsledky.Points I recieved
Hi!
I just got a message of admission. If possible, I would like to see the points I recieved in the admission process. It was mentioned in the mail that I can find it in e-application system, but unfortunately I could not. It only shows "admitted" there. Could you please help me?Počet přijatých
Dobrý den,Chtěla bych se zeptat, jestli je někde možné zjistit, kolik uchazečů bylo přijato na Mezinarodni vztahy, ať vím, jestli mám šanci se dostat dodatečně, kdyz jsem nebyla přijata kvuli nedostačující kapacitě oboru a skončila 117.
Děkuji za informaci.
"jestli mám šanci se dostat dodatečně" + "zda tedy mame jeste sanci na
dobrani"
Zdravím,
fakulta takovou statistiku a tyto údaje nikde nezveřejnila.Psát si o ně přímo na fakultu taky nemá smysl.
Statistiku ale vytvářímé teprve po ukončení přijímacího řízení a všech případných dodatečných změnách v něm - na podzim (obvykle v říjnu).
Ako informovať o preferovanom odbore?
Dobrý deň,bola som prijatá na všetky 3 odborové kombinácie, z čoho prirodzene idem len na jednu. Je nejaky spôsob ako upovedomiť fakultu, kam nakoniec pôjdem, ešte pred zápisom? (Nakoľko je mi jasné, že mnoho ľudí pod čiarou netrpezlivo čaká, či sa posunú.)nemá to přímou souvislost s lidmi pod čarou (pokud nenastoupíš, čára se automaticky neposouvá)
pokud se na FSS poslední dobou nic nezměnilo, pak s Rozhodnutím o přijetí přijde i informace o tom, že a jak máš potvrdit ne/zájem ještě před zápisemZápis do prvého ročníka
Dobrý deň,chcel by som sa opýtať ako to funguje s zápisom do prvého ročníka. Našiel som nejaký harmonogram na ktorom sa píše, že do jesenného semestra je možné zapísať sa najneskôr na konci septembra avšak neviem či sa to sťahuje na prvý ročník.
Pýtam sa preto, lebo je možné že nebudem cez leto schopný fyzicky prísť na zápis a chcem sa teda informovať o ostatných možnostiach zápisu, konkrétne či je možný neskorší zápis alebo či je možné niekoho splnomocniť k zápisu, po prípade či existujú aj iné možnosti.
Ďakujem
DM
určuje ho fakulta těsně před začátek semestru, tedy v půlce září.
A ano, jako alternativa existuje i možnost zplnomocnění.
Bavíme se pouze o prvním ročníku, vyšší se zapisují bez fyzické přítomnosti.
Mail na p. Písaříka zo SO.
P. Polášková je už na agende zahraničných študentov :)
Celá agenda štúdia u nás funguje elektronicky - bude lepšie, ak budete mať do Informačného systému (IS MU) prístup čo najskôr - registrácia predmetov, prihlasovanie do seminárnych skupín (tým si tvoríte rozvrh) etc.
Ďakujem
DM
Psy + mediální studia
Dobrý den,zajímalo by mě, jestli se na tento dvojobor někdy dobírali studenti. Jsem 16. a minulý rok vzali 13 lidí, tak mě zajímá, jestli mám nějakou šanci.
A také bych se chtěla zeptat na dobírání na psychologii samostatnou.
Děkuji
Dobrý den,
loni se na psychologii, ani její kombinace, nedobíralo.Také to nebylo obvyklé ani v minulosti.