8/11/2010 16:05new
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
Kateřina Kaniová
6/6/2018 10:16new
Religionistika-Environmentální studia
Dobrý den.
Podle dopisu jsem pochopila, že jste na tuto kombinaci nepřijali nikoho. Jak je
to možné, když já jsem se umístila jako druhá v přijímacím řízení a stejně
nejsem přijata? Je to tak, že nebyl zájem o tento dvouobor, a proto ho ani
neotevřete? Má cenu si v takovém případě podávat odvolání?
Děkuji
13/6/2018 09:38new

Dobrý den,

u přijímací zkoušky jste bohužel neuspěla, proto jste nemohla být přijata. Zájem sice o tuto dvouoborovou kombinaci nebyl moc velký, nicméně žádný uchazeč nebyl přijat proto, že nikdo neuspěl u přijímací zkoušky.

Odvolání se podává proti rozhodnutí o přijetí/nepřijetí v případě, že by došlo k porušení předpisů nebo jiné procesní chybě. Pokud toto není Váš případ, pak odvolání nemá smysl podávat.
last modified 11/7/2018 19:51 new

FSS má do svých dvouoborů (i mezifakultních, protože i tam je kmenová fakulta ona) už léta jako podmínku úspěchu u přijímací zkoušky dosažení celkového percentilu 120. Z těch uchazečů se teprve vybírají ti, kteří budou přijati, zbytek je nepřijat z kapacitních důvodů, což se může změnit při tzv. dobírání.

U těch mezifakultních dvouoborů s FF ale v minulosti existovala možnost být přijat alespoň na obor na FF, pokud člověk splnil podmínky přijetí na něj (měl dostatečný percentil z TSP, případně splnil oborový test). Nevím, jak je to letos, bylo by v té věci potřeba komunikovat s oddělením pro přijímací řízení: https://www.phil.muni.cz/o-nas/organizacni-struktura/219919-oddeleni-pro-prijimaci-rizeni .

EDIT: Nehledě k tomu, že religionistika je jeden z oborů, který má vypsané druhé kolo přijímacího řízení, čili by měla jít přihláška podat ještě (už) teď. Takže pokud o ni opravdu máte zájem, je ještě šance zkusit to "znovu a lépe".