8. 11. 2010 16:17nové
Dotazy specifické pro přírodovědeckou fakultu.
Kristína Kolárová
17. 4. 2018 19:12nové
Prijatá-neprijatá
Dobrý deň. Hlásim sa na obor Ekologická a evolučná biológia a zaujímalo by ma, čo to znamená priemerné výsledky tsp - stačí mi na prijatie napríklad do 50 percentilu či to znamená až okolo 80-90? Testy si trénujem už asi pol roka ale dnes som si pozerala tabuľku z minulého roku a zistila som, že vzhľadom na ňu mám percentil iba na 50 .. Bude mi to stačiť alebo mám dopredu plakať a stresovať? Ďakujem.
18. 4. 2018 12:05nové

Dobrý den,

předmětem přijímacím zkoušky na obor Ekologická a evoluční biologie je pouze TSP bez oborového testu. Na Přírodovědecké fakultě se percentily z přijímacích testů přepočítávají dle legendy uvedené úplně dole na http://www.sci.muni.cz/cz/PriBc/Prijimaci-zkousky.

Poslední loni přijatý uchazeč na obor Ekologická a evoluční biologie dosáhl po přepočtu 550,9 bodů (viz statistiky na https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/zprava-o-vysledku-prijimaciho-rizeni-do-bakalarskeho-a-magisterskeho-pomaturitniho-studia). To odpovídá percentilu 55,09. Percentil posledního přijatého se každý rok mírně mění podle výkonu uchazečů, kteří se v daném přijímacím řízení hlásí na stejný obor.