Thread: Odvolání/
Vanesa Tóbisová
9/7/2018 08:48new
odvolání

Dobrý deň,
hlásila som sa na NMgr v obore psychológia na FSS. Podmienkou pre zloženie skúšky bolo dosiahnuť 27 bodov, čo sa mi podarilo, avšak z kapacitných dôvodov som neprijatá. Počet prijatých uchádzačov je 48 a ja sa spolu s ďalšími siedmymi ľuďmi,ktorí dosiahli rovnaký počet bodov, nachádzam jeden bod pod čiarou. Chcela som sa opýtať, či mám v tomto prípade podať odvolanie a ak áno,mám čakať kým mi príde poštou oficiálne,že som neprijatá,alebo sa mám odvolať na základe toho,že v elektronickej prihláške je uvedené,že som neprijatá? A mám poslať odvolanie poštou alebo elektronicky?
Tiež som sa chcela opýtať, v prípade,že nie každý z prijatých uchádzačov bude mať záujem o štúdium a fakulta bude doberať uchádzačov pod čiarou,na základe čoho sa rozhoduje,ak máme viacerí rovnaký počet bodov?

Veľká vďaka za odpoveď!
9/7/2018 15:04new
Odvolání je bezpředmětné - fakulta sama případně dobere další uchazeče v pořadí (bez ohledu na to, jestli se odvolali nebo ne), pokud se jim nezapíše dost lidí. (Odvolávat se má smysl pouze tehdy, pokud můžete poukázat na nějaké porušení regulérnosti přijímacího řízení.) Ale nemá cenu se na to spoléhat, na FSS v polsedních letech vůbec nedobírali - dopředu už totiž přijmou o několik uchazečů více, protože už mají zkušenost, jaké procento asi nedojde na zápis. Pokud by ale náhodou dobírali, osloví vždy všechny uchazeče na dané bodové hranici (va Vašem případě všech 7).