8/11/2010 16:23new
Dotazy specifické pro pedagogickou fakultu.
Anna Kozlovská
15/5/2019 15:06new
Body posledního přijatého
Dobrý den. Nebyla jsem přijata na svůj obor z kapacitních důvodů. Zajímalo by mě, jak je možné, že v loňských letech měl poslední přijatý okolo 50 bodů a letos mi na přijetí nestačilo 130? Má to souvislost s tím, že část přijatých se nedostaví k zápisu, tím pádem se dále naplňuje kapacita? Kde mohu najít informaci, kolikátá jsem pod čarou a body posledního přijatého? Předem děkuji za odpověď.
Ludvík Burkacki
15/5/2019 16:24new
Přidávám se k tomuto dotazu, měl jsem taky celkový percentil 130 a loni bych byl na obor AJ+NJ přijatý, když poslední přijatý měl kolem 95 bodů. Ještě bych se rád zeptal jaká je šance, že budete dobírat další zájemce a zda má odvolání se na tohle vliv nebo ne?
last modified 16/5/2019 17:21 new

Dobrý den,

od roku 2019/2020 je studentům nabízena nová nabídka studijních programů s novými akreditacemi, u mnoha programů se měnila i skladba přijímacích zkoušek. Některé programy v loňském roce mohly mít oborový test a letos nemají, jiné naopak oborový test neměly a letos mají. Statistiky bodů posledních přijatých z minulého roku jsou proto vůči letošku irelevantní.

Při podání odvolání se přezkoumává, zda rozhodnutí o přijetí/nepřijetí bylo vydáno v souladu se zákonem a dalšími předpisy (podrobně viz https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu). Pokud tedy nemáte podezření na to, že Vaše rozhodnutí o přijetí/nepřijetí nebylo vydáno v souladu s předpisy, nemáte se proti čemu odvolávat.

Pokud se u nějakého programu posune hranice přijatých uchazečů, stane se tak automaticky dle pořadí uchazečů, odvolání na to vliv nemá.