Specifické dotazy - Pedagogická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2019 - Diskuse
Změna preference oboru
Dobrý den,
při podávání přihlášky jsem si volila preference pro kombinace s mým hlavním oborem. Ve výsledcích přijímacího řízení mám teď napsáno "V rámci programu XY jste byla přijata na vaši 1. preferenci". Bohužel se však změnila situace a já bych šla daleko radši na mou 2. preferenci. Je toto možné, jsem na ni též přijata? Pokud ne, dá se to prosím nějak řešit (odvoláním nebo podobně)?
Předem děkuji za odpověď.Dobrý den,
bohužel, nyní již pořadí preferencí měnit nelze. Byla jste přijata pouze do Vaší 1. preference. Volba pořadí priorit v e-přihlášce, kterou bylo možné upravovat do konce února, je závazná.a copak je za nesmysl být jednou přihláškou přihlášena vícekrát?
mimochodem, z čeho se dá vysoudit, že preference nehraje roli? od toho je to přeci preference
Doporučuji řešit to se studijním oddělením příslušné fakulty - to oni si budou muset pro nemalé množství podobných případů připravit nějaké procesní řešení (včetně lepší informační kampaně pro příští rok).
Nicméně volba pořadí preference přeci znamená, že nejvíc chci na první obor, pokud se tam nedostanu, tak bych nejraději na druhý obor, pokud to nevyjde ani tam, tak se spokojím s třetím oborem, atd. Tedy chci jedno studium, ale nevím jestli se dostanu kam chci, tak mám záložní varianty. V důsledku mi to ušetří peníze, ale musím si to promyslet.Pokud chci více studií, anebo si věřím, že se dostanu všude a rozhodnout se chci nakonec sám, pak si musím podat (a zaplatit) více přihlášek.
Akorát asi opravdu pro příští rok bude třeba více osvěty :-).