26. 10. 2008 21:41nové
Administrativa (doklady, platby atd.)
Hana Havlíková
10. 6. 2019 14:17nové
Zápis ke studiu
Dobrý den, chci se zeptat zda je možno stáhnout zápis ke studiu, jelikož se hlásím ještě na jiné VŠ, blíže k domovu, a výsledky budu znát až v půlce července. Děkuji za odpověď
10. 6. 2019 19:19nové
a mas jistotu, ze tam se dostanes?
Kazdopadne staci nedojit k zapisu a je to. Nemas zadnou púovinost se nechat zapsat. Ja se treba dostala na dva obory a tak se pujdu nechat zapsat jen na jeden a na druhy ne.
Pokud jsi uz u zapisu byla a jen cekas jak ti dopadnou prijmacky na VS blize tvemu bydlisti (a krasu Brna nechces docenit) tak pak je potreba studium ukoncit (at ti nebezi na prazdno a pak neplatis jak ja).
Hana Havlíková
12. 6. 2019 11:52nové
Právě že jistotu nemám, taky jsem se do Brna dostala na 2 obory a chci se zapsat zatím zapsat zde (samozřejmě jen na jeden) , abych měla jistotu. Jde mi o to zda je možno pak tento zápis stáhnout, či odvolat.
12. 6. 2019 12:02nové
Samozřejmě, říká se tomu zanechání studia a můžete to udělat klidně i den po zápise.
12. 6. 2019 13:23nové

Dobrý den,

ano, studium můžete kdykoliv z vlastní vůle ukončit jeho zanecháním (podrobnosti viz https://www.muni.cz/studenti/neuspesne-ukonceni-studia/zanechani-studia). Pokud se ale zapíšete do jednoho studia, pak do druhého a první studium ukončíte, pak Vám zanikne nárok na čerpání ubytovacího stipendia (podrobnosti viz https://www.muni.cz/old-studenti/stipendia#ubytovaci). Pokud tedy myslíte, že máte velkou šanci na to být přijata na jinou univerzitu a naše programy máte jako záložní, doporučuji Vám se obrátit na Studijní oddělení fakulty, na kterou se chcete zapsat, a zkusit se domluvit na náhradním (podzimním) termínu zápisu.