Vlákno: Odvolání/
Lukáš Fiala
16. 5. 2019 12:17nové
Odvolání (nepřijetí z kapacitních důvodů)

Zdravím,

chci se zeptat na pár otázek:

Kde je možné zjistit, na kolikátém místě se uchazeč umístil pod čarou?
Bude mi informace z výše zmíněné otázky k něčemu?
Vyplatí se podávat odvolání?
Má brčko dvě dírky nebo jen jednu protáhlou?

Předem Vám všem děkuji za odpovědi.
16. 5. 2019 16:52nové

Dobrý den,

ohledně pořadí, na kterém jste se umístil, se můžete informovat na Oddělení pro přijímací řízení na PdF (prijimacky@ped.muni.cz). I kdybyste ale byl první "pod čarou", tak Vám tento údaj neposlouží k tomu být přijat na základě odvolání. Při podání odvolání se přezkoumává, zda rozhodnutí o nepřijetí do studia bylo vydáno v souladu se zákonem a dalšími předpisy (podrobně viz https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/odvolani-proti-rozhodnuti-o-prijetineprijeti-ke-studiu). Pokud tedy nemáte podezření, že ve Vašem případě nebylo rozhodnutí o nepřijetí vydáno v souladu se zákonem, nemáte se proti čemu odvolávat.
Lukáš Fiala
16. 5. 2019 17:27nové
Moc Vám děkuji za odpověď.
změněno 19. 7. 2019 18:43 nové

Uchazeči se specifickými potřebami mohou být přijati nad rámec kapacitních limitů, v případě, ze vykonali úspěšně přijímací řízení. Je potřeba se na toto specificky odvolat.

EDIT 19.7.2019: Tato možnost platí výhradně pro PedF.
16. 7. 2019 16:31nové
Terezo, prosím, kde bych si o tomto zjistila více? Zkoušky jsem dělala v Tereisiasu, takže myslím, že spadám do skupiny " se specifickými požadavky". Ale přečetla jsem si, že odvolat se můžu jen, kdybych měla pocit, že něco nebylo vpořádku, a ještě jsem si kontrolovala, že to tak je u studijních poradců. Nicméně nenašla jsem žádnou info o tom, co píšete Vy. Poradíte mi prosím?