Thread: Odvolání/
Petra Crhonková
19/5/2019 19:12new
Odvolání a zápis na jiný obor
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak je to se zápisem na jeden obor při odvolání se na druhý a případným přijetím na druhý obor. Pokud se zapíšu na obor PřF na který jsem již přijata a následně se za týden po zasedání děkana dozvím, že bylo vyhověno mé žádosti o odvolání proti nepřijetí na jiný obor stejné fakulty, lze ''zrušit'' zápis na původní obor a být zapsát na ten druhý? Nebo jak postupovat?
Předem děkuji za odpověď
19/5/2019 21:18new
Ukončit studium ze své vlastní svobodné vůle můžete kdykoliv - klidně i den po zápisu. Je to Vaše právo. Takže klidně můžete ukončit studium a počkat si na zápis do toho nového nebo být zapsána na obě souběžně (ale pokud kterékoliv ukončíte předčasně, budou se Vám z něj "odstudované" dny - studium se počítá ode dne zápisu, ne ode dne nástupu do výuky - počítat mezi "neúspěšná" studia) nebo to první ukončit až po zapsání na druhé. Taky je třeba dávat pozor na první a druhé studium - kvůli ubytovacímu stipendiu... Student má na ubytovací stipendium nárok pouze v případě prvního řádně zapsaného studia.
Otázkou je, zda vůbec máte relevantní důvod pro to, aby bylo Vašemu odvolání vyhověno - jako důvod je bráno v úvahu pouze to, že Vaše přijímací řízení neproběhlo v souladu se zákonem a dalšími předpisy.