Odvolání - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2019 - Diskuse
Josef Seidl,
Uchazeči pod čarou
Dobrý den,pokud jsem první pod čarou, kdy se dozvím, zda se neuvolnilo místo a já bych se mohl zapsat ke studiu? Potřebuji to vědět, abych se, pokud se zde neuvolní místo, stihl zapsat na jiné škole.
Děkuji za odpověď
nejdříve po zápisech do příslušného oboru, klidně až v srpnu třeba (každá fakulta si to řídí sama)... osobně bych na to moc nespoléhal (alternativně si můžeš na té záložní domluvit náhradní termín zápisu)
Dobrý den,
harmonogram zápisů na FSS najdete na https://www.fss.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/prijimaci-rizeni.
Josef Seidl,
A jak se dozvím, zda jsem byl případně přijat? V přihlášce, v mailu nebo poštou?
Dobrý den,
v případě dodatečného přijímání uchazečů bude fakulta dané jedince informovat (pravděpodobně e-mailem, ale zvolený prostředek komunikace se na každé fakultě může lišit).
Diana Gálovičová,
Dobrý deň,
kedy príde teda to dodatočné rozhodnutie v prípade filozofickej fakulty? až niekedy v polovici augusta?ďakujem.
Dobrý den,
k dodatečnému přijímání uchazečů může teoreticky dojít kdykoliv od termínu řádného zápisu až do začátku semestru (nebo pár týdnů předem). Toto si každá fakulta řídí sama a pokud vůbec k dodatečnému přijetí přistoupí, nelze blíže časově odhadnout kdy. Fakulty ale každoročně počítají s určitým procentem uchazečů, kteří jsou ke studiu přijati, ale nezapíšou se, proto rovnou přijímají o toto procento studentů více. K "dobírání" tedy dochází jen zcela ojediněle a není dobré se na něj spoléhat. Pokud byste byla přijata dodatečně, fakulta Vás bude informovat.