Specifické dotazy - Filozofická fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2020 - Diskuse
Nicolette Adamcová,
Neprominuto z kapacitních důvodů
Dobrý den,
jen bych se ráda optala, jak je možné, že fakulta nabídne prominutí přijímací zkoušky na základně prospěchu a slibuje, že rozhodnutí nebudou brát zpět, tím pádem se uchazeč nedostaví na TSP a následně mu je v přihlášce "prominuto" změněno na "neprominuto" a nemá pak jinou možnost, jak se dostat na daný obor?
Nerozumím celému procesu.
Prominutí přijímací zkoušky neznamená automatické přijetí ke studiu. Jestliže jste nebyla přijata z kapacitních důvodů, pak je to proto, že na daném programu prostě zájem převyšoval počet nabízených míst, a přednost dostali jiní (patrně i na základě vykonané přijímací zkoušky). Nejsem ale kompetentní Vám na toto dát odpověď, byť by mě tento proces také zajímal.
Nicolette Adamcová,
S tím, že to není automatické přijetí jsem počítala, ale zamrzel mě přístup fakulty. Už jen z důvodu toho, že jsem právě neabsolvovala TSP.
Pokud tedy vím, že kapacita nabízených míst nebude vyšší, tak nenabízím možnosti prominutí.
Pokud tedy vím, že kapacita nabízených míst nebude vyšší, tak nenabízím možnosti prominutí.
Eliška Tancošová,
Uplně souhlasím, nejvíce mě zaráží fakt, že sám proděkan pro přijímací řízení filozofické fakulty v online diskuzi: https://www.youtube.com/watch?v=agdvnvE8l10&utm_campaign=newsletter&utm_source=newsletter&utm_medium=email (3:25 stopáž) říká, že pokud máme v e-přihlášce prominuto, nemusíme se bát, že fakulta své rozhodnutí vezme zpět a najednou o měsíc později se přesně to stane. Chápu, že letošní rok byl hodně komplikovaný kvůli krizi, nicméně fakulta neměla garantovat to, co nedokáže splnit a radši dát rovnou najevo, že nic není jisté.
Nicolette Adamcová,
Děkuji za souhlasy s mým názorem. Sama jsem chtěla přidat ono video, kde je i důkaz. Bohužel je mi jasné, že se nic nezmění. Ráda bych aspoň dosáhla toho, že si fakulta příspěvky přečte a uzná chybu.
Adéla Hamalčíková,
Já jsem na studijní oddělení filosofické fakulty psala 2 e-maily hned po změně v přijímacím řízení. Nikdo mi na ně dosud neodpověděl. Když jsem tam volala, paní, která mi zvedla telefon mi řekla, že budou přijati všichni uchazeči, kteří vloží do e-přihlášky požadované známky a skeny vysvědčení.
Adéla Hamalčíková,
Ale mám stejný problém. Mohli s tím počítat, že hodně uchazečů napíše známky.