Vlákno: E-přihláška/
Timea Kováčová
12. 2. 2020 17:41nové
prijimacie skusky, združené štúdium
Dobrý deň,
Predpokladám, že ak si podávam prihlášku na združené štúdium, musím splniť kritériá pre obidva zvolené obory.
Chcela by som sa opýtať, čo sa stane v prípade, že by som vyhovela kritériám iba jednému?
Konkretne ide o Anglický jazyk a literatúra v kombinácií s oborom Mediálni studia a žurnalistika. Kedže každé zastreštuje iná fakulta, sú tam iné podmienky prijatia. Teda ak by som napríklad splnila percentil v testoch Scio, ktoré sú súčasť príjmačiek na FSS ale nespravila úspešne TSP, ktoré mi treba na Anglický jazyk a literatúru, mohla by som študovať odbor na ktorý ma vzali samostatne ako jednooborové štúdium? Alebo potrebujem mať samostatnú prihlášku?
15. 2. 2020 11:17nové
Dobrý den, v případě sdruženého studia musíte splnit přijímací kritéria na oba obory. V rámci jedné přihlášky si můžete zvolit až 3 různé preference studijních kombinací z nabídky. Je tedy možné zvolit třeba jako druhou preferenci hlavní studijní obor i jako jednooborové studium (pokud je takto dostupný v nabídce). Tím si zvýšíte šance na přijetí.
Co se týče další přihlášky, tak na jeden hlavní studijní obor je možné podat pouze jednu přihlášku.
Lukáš Gruber
17. 2. 2020 21:16nové
Dobrý den, 

chci si dát přihlášku na mezifakultní sdružené studium, konkrétně obor Politologie (hlavní) na FSS a obor Hospodářská politika (vedlejší) na ESF. 

Již jsem dělal OSP a dosáhl jsem v nich výsledku, který mi zaručuje přijetí na Hospodářskou politiku bez přijímací zkoušky. 

Jak mám tuto skutečnost zahrnout do e-přihlášky, když se mi v přihlášce ukazují kritéria prominutí jen pro Politologii a o prominutí přijímací zkoušky na Hospodářskou politiku není ani zmínka?

Chápu správně, že pro příjetí do sdruženého studia musím splnit kritéria pro přijetí na obě fakulty? 


18. 2. 2020 15:20nové
Dobrý den, ano, je to tak, že v rámci sdruženého studia musíte splnit podmínky pro přijetí jak na hlavní, tak i na vedlejší studijní program.
Co se týče Vámi uvedeného případu, doporučuji obrátit se s dotazem přímo na studijní oddělení ESF.
Podmínky pro prominutí přijímací zkoušky na Vámi uváděný obor na ESF naleznete zde: https://www.econ.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/prominuti-prijimaci-zkousky. Na odkaze je i link na žádost o prominutí přijímací zkoušky.