Thread: Odvolání/
Juraj Beňo
2/8/2020 11:15new
neprijatý z kapacitných dôvodov
Vzhľadom na to že som neprijatý z kapacitných dôvodov ale dosiahol som percentil nad 80, budem nejakým spôsobom informovaný o uvoľnení miesta alebo mám o to zažiadať nejakým iným spôsobom?
Barbora Ptáčková
2/8/2020 12:49new
Také mám ten samý problém ohledně studia psychologie. Jsem nepřijatá z kapacitních důvodů a zajímalo by mne též, jestli mám zasílat odvolání nebo bude vypsáno nějaké dovýběrové řízení?
Děkuji
3/8/2020 20:19new
Totéž. Odvolání má význam posílat jenom tehdy, máte-li dojem, že přijímací řízení neproběhlo procedurálně správně. Pokud bude fakulta dobírat další lidi, udělá tak sama a nabídne místa dalším v pořadí, bez ohledu, jestli zájem vyjádřili nebo ne.

Je podivné, jak se mezi lidmi drží představa, že je dobré podat odvolání, když někdo skončí pod čarou v přijímacím řízení na vysoké škole. Když přitom odvolání má ve správním právu jinou funkci než se přihlásit o to, že fakt chci, aby správní orgán rozhodl jinak, i když jeho rozhodnutí i předcházející řízení bylo bez vad. Nemáte někdo tip, kde se tohle vzalo?

4/8/2020 07:49new
Tak podle některých uchazečů na FF podání odvolání doporučují přímo studijní referentky...
4/8/2020 12:47new

Hm...tak to je...éééé... jak to říct - no, jde to přímo proti informacím k odvolání, které má FF na webu - viz zde:
https://www.phil.muni.cz/do/phil/Pracoviste/prijimaci/materialy_uchazeci/zavazne_informace/informace_neprijatym_uchazecum.pdf

Pak ať si ovšem nestěžují na zahlcení dotazy, když se mezi lidmi šíří informace, že na studijním jim řeknou něco jiného. Taky bych si zavolala, abych dostala lepší zprávu :-)