změněno 27. 10. 2008 13:19 nové
Ostatní týkající se příjímacího řízení
22. 7. 2020 17:15nové
Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí

Dobrý den,

během dnešního dne měly být zveřejněny výsledky o přijetí či nepřijetí. Zatím mám v přihlášce stále Doposud nerozhodnuto. Byl termín posunut nebo se může jednat o technickou chybu?
Děkuji.
22. 7. 2020 17:19nové
Zdravím, mám to samé. U všech přihlášek stále nerozhodnuto...
Jana Klimešová
22. 7. 2020 17:31nové
Dobry den, mam to same. Nevite kam se obratit? Psala jsem mail i volala,ale zadna odpoved.
22. 7. 2020 17:39nové
Vůbec netuším. :/
22. 7. 2020 19:02nové
Já se asi zítra zkusím stavit přímo na studijním oddělení, ke své bývalé referentce.
23. 7. 2020 23:25nové
Dobrý den,
rozhodnutí o přijetí/nepřijetí je již zveřejněno v e-přihlášce.
Tomas Baloun
23. 7. 2020 11:31nové
Mne se to zobrazilo vecer kolem 22:00.
Adéla Lounková
22. 7. 2020 17:44nové
Přístup k portálu IS MU
Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat, jestli je portál IS MU přístupný pouze již zapsaným studentům? Ke své e-přihlášce se bez problémů přihlásím, avšak když se zkouším prokliknout přes link do IS MU abych zjistila více info pro nově přijaté studenty, nemohu se prihlasit s těmi stejnými přihlašovacími údaji.
Dále bych se chtěla zeptala, jestli k seznamu předmětů pro registrování budu mít také přístup až po zápisu?
23. 7. 2020 16:33nové
Dobrý den, pokud nejste zapsaná ke studiu, nejste stále studentkou. Při zápisu obdržíte registrační údaje do ISU jako student (ty už Vám zůstanou "napořád") a teprve potom se dostanete k informacím pro studenty - včetně registrace předmětů apod. Proto třeba mají časovou výhodu ti, kteří jdou na řádný termín zápisu před těmi, kteří jdou na náhradní termín...
23. 7. 2020 19:47nové

A to je nějaký link v té e-přihlášce? Protože ten by "správně" do tzv. autentizované části ISu (to je ta, kam se dá dostat jen s těmi přihlašovacími údaji ze zápisu do studia) vést neměl, nebo by tam aspoň mělo být upozornění, že tam tedy vede a student se tam dostane až po zápise.

Některé odkazy jsou ovšem v obou částech (třeba tohle přijímačkové fórum, katalog předmětů apod.), pak stačí odmazat "auth" a jedno okolní lomítko.
Michaela Šmídová
22. 7. 2020 18:21nové
Přijetí a preference
Dobrý den, jako 1. preferenci jsem si zvolila Anglický jazyk a literaturu a jako 2. preferenci Anglický jazyk a literaturu v kombinaci s Německým jazykem a literaturou, kde mi byla prominuta přijímací zkouška, avšak u přihlášky je napsáno, že jsem byla přijata pouze v rámci 1. preference. Je to v důsledku pořadí preferencí, nebo jsem z nějakého důvodu nebyla přijata na Německý jazyk a literaturu i přesto, že mi byla prominuta přijímací zkouška?
23. 7. 2020 16:30nové
Je to v důsledku preference.
Marie Koubová
22. 7. 2020 21:11nové
Chyba u rozhodnutí?
Dobrý den bylo mi vloženo do systému, že nejsem přijata kvůli neúčasti na TSP. Na testu jsem však byla s percentilem cca 70% a výsledky mam u přihlášky. Chci se tedy zeptat kde se stala chyba protože je asi jasné že rozhodnutí kvůli neúčasti je chybné jelikož mam v systému i výsledek a taky jsem se logicky musela zúčastnit.
Eva Blažková
22. 7. 2020 21:17nové
Měla jsem podobnou chybu - napsala jsem panu proděkanovi a během půl hodiny mi to opravil. Zkus mu napsat :) pskyrik@phil.muni.cz
Petra Horáková
23. 7. 2020 20:05nové
Zápis do studia
Dobrý den,
v e-přihlášce mám informaci, že jsem přijata ke studiu Čj a literatury v kombinaci s baltistikou, nemohu však nikde najít informace k zápisu. Kde najdu kdy se kam mám dostavit?
Děkuji.
23. 7. 2020 23:31nové
Dobrý den,
všechny potřebné informace naleznete v pozvánce k zápisu, která Vám bude v následujících dnech nahrána do Vaší e-přihlášky.
Petra Horáková
změněno 24. 7. 2020 06:48 nové
Děkuji, na to právě čekám. Jenže zápisy mají být už příští týden, tak mám strach, abych se všechno dozvěděla včas (a mohla taky na brigádě oznámit, který den nepřijdu).
Děkuji.
Laura Mesarošová
24. 7. 2020 11:44nové
Štúdium na 2 fakultách súčasne
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Som prijatá na právnickú a filozofickú fakultu. Je možné sa zapísať na obidve fakulty a študovať súčasne? Ako by sa potom riešili prvákoviny? Ďakujem.
změněno 24. 7. 2020 14:32 nové

Ano, je to možné, sama to tak mám (i když jsem se tedy nezapisovala na dvě fakulty současně, to přišlo tak nějak postupně).

Na Prvákovinách jsem tedy já osobně byla na obou fakultách, ono to u mě bylo po dvou letech (jestli se technicky dá hlásit na dvoje různé Prvákoviny v jednom roce, to nevím) a zrovna se měnila nějaká pravidla studia. Navíc moje první fakulta je právnická, kde je to studium administrativně jednodušší, na filozofické fakultě jsem začínala s "dvouoborem", který na právech není, tak i proto. Na právech ale zrovna v roce mého nástupu byli jako ti "průvodci" starší studenti, kteří na více fakultách současně studovali (kombinace PrF + FF taky není úplně výjimkou, ale častější je s FSS nebo ESF, což byl teda jejich případ), ono to často bývá tak, že když je někdo aktivní, tak "na více frontách". Takže právě těm spolužákům, kteří studium více fakult zvažovali, byli schopní poradit i tam, ale obecně mám pocit, že právě tím, že jsou všichni "na jedné lodi", je jednodušší do toho studia jako takového proniknout i bez Prvákovin (jakkoliv je vřele doporučuju, ale občas se člověk prostě nerozdvojí), protože skupiny na FB a tak dále.

Jinak já už jsem trochu dost pamětník, na Prvákovinách jsem byla 10 a 8 let zpátky, ale za mě to bylo tak, že na právech člověk snáz potkal své přímé spolužáky (předpokládám tedy celou dobu, že ses dostala na pětiletý magisterský program), protože prostě je tam jeden program, který všichni studují, navíc teď je těch studentů trochu míň, než se nabíralo za mě, takže ještě větší šance. Naopak na FF se může stát, že na Prvákovinách nepotkáš vůbec nikoho ze stejného programu (ale teď jsou lepší komunikační možnosti, skupina na FB, kde se dá domluvit, že se lidi z jednoho programu přihlásí na stejný termín...), je to dost o náhodě. Já nepotkala takto přímo nikoho a to jsem měla druhý obor docela veliký, naopak se sešli třeba čtyři lidi z 20 prváků relativně minoritního oboru. Zase jsem ale potkala kamarádku, se kterou se přátelíme celých těch 8 let, takže každý ten přístup má svoje klady a zápory.

Obecně záleží na tom, co od těch Prvákovin čekáš - pokud chceš být právnička, tak jsou tipy od starších spolužáků nedocenitelné a jaksi adresnější a je právě výhoda, že všichni studují totéž. Pokud máš navíc na FF třeba nějaký velký program s dobře fungujícím studentským spolkem, může se stát, že na Prvákovinách FF se dobře seznámíš s fungováním fakulty (což není vůbec na škodu, naopak - FF nicméně obvykle pořádá x akcí v rámci orientačního týdne, nevím, jak to bude letos s koronou), dostaneš obecné tipy a potkáš super lidi, ale o konkrétním programu toho třeba zjistíš míň (ovšem v Nadačním fondu jsou lidi z různých oborů, takže ani tohle nemusí platit) než pak během semestru.

Prvákoviny každopádně doporučuju a ideálně oboje, ale když to na některé fakultě nevyjde, ani tak to není konec světa, seznámit se dá i jinak.
Veronika Mikolášková
26. 7. 2020 23:59nové
Zápis do sdruženého studia
Dobrý den,
jsem přijata na sdružené studium a mám každý obor na jiné fakultě. Musím k zápisu na obě fakulty nebo stačí na tu, kde mám hlavní obor?
Předem děkuji za odpověď
31. 7. 2020 21:19nové
Dobrý den,
sledujte, prosím, pozvánku/pozvánky k zápisu ve své e-přihlášce, ale zpravidla se chodí na zápis pouze na tu fakultu, kde má uchazeč hlavní obor.
Klára Tarabová
31. 7. 2020 06:21nové
IS špatný obor
Dobrý den,
včera jsem byla u zápisu, kde jsem dostala informace k přihlášení do IS. Po přihlášení jsem zjistila, že zde mám napsán druhý z oborů, na který ovšem přihlášena nejsem. Oba byly mou první preferencí.
Děkuji za radu.
7. 8. 2020 19:19nové
Dobrý den,
problém, prosím, řešte přímo se studijním oddělením příslušné fakulty.
Michaela Vaňková
1. 8. 2020 12:45nové
Dodatečné přijímací řízení
Dobrý den, v mé e-přihlášce stojí, že jsem nepřijata z kapacitních důvodů (hlasila jsem se na SOPP) a včera přišel e-mail že F. fakulta pořádá dodatečné přijímácí řízení z důvodu nenaplnění kapacity či z důvodu nápravného opatření na můj obor + ještě nějaká další a podání přihlášek je do 27.8.

Tak se ptám, jestli musím znovu podávat přihlášku a nebo jestli fakulta doplňuje lidmi, kteří se na daný obor hlásili ale z důvodu kapacity nebyli přijati. Děkuji

7. 8. 2020 19:24nové
Dobrý den,
dotaz , prosím, směřujte na studijní oddělení Filozofické fakulty.
Michaela Vaňková
8. 8. 2020 07:42nové
:DDDD Rada za milion, to me asi nenapadloXD To by taky musel nekdo odpovidat na emaily nebo brat telefon kazdopadne dekuju za velice uzitecnou odpoved.
11. 8. 2020 13:08nové
Je mi líto, že Vám nemohu poskytnout příznivější odpověď. Bohužel, povaha některých dotazů, včetně tohoto, vyžaduje odpověď fakulty.
Veronika Jičínská
4. 8. 2020 13:52nové
Jak získat UČO?
Dobrý den,
Nemohla jsem se dostavit k řádnému termínu zápisu do bakalářského studia, a tak nemám své UČO. To je ale nutné pro přihlášení na koleje a tvorbu rozvrhu. Koleje se nahlašují už v srpnu a náhradní termín zápisu je až v září. Je možné získat UČO někdy dříve než v září?
Děkuji za odpověď
změněno 4. 8. 2020 15:08 nové

UČO získáte pouze jako student, tedy až po zápisu ke studiu. Velmi pravděpodobně není možný individuální zápis ke studiu (to by na studijním nedělali nic jiného, ale můžete se jich zeptat, otázkou je, zda Vám vůbec odpoví) - to je prostě riziko pozdějšího zápisu. K zápisu bylo možné někoho vyslat - pověřit ho plnou mocí a tak toto riziko eliminovat.

https://www.muni.cz/studenti/co-se-deje-po-prijeti/zapis-do-prvniho-rocniku/co-kdyz-vim-ze-se-nemohu-zucastnit-zapisu-v-urcenem-terminu
Vendula Křivánková
5. 8. 2020 12:44nové
Kolikátá pod čarou?
Hezký den, chtěla bych se prosím zeptat, jestli je možné zjistit nebo dohledat, kolikátá jsem skončila pod čarou?
7. 8. 2020 19:22nové
Dobrý den,
pořadí uchazečů se nezveřejňuje, jelikož se jedná o osobní informace. Vaše pořadí Vám osobně může sdělit příslušná fakulta.
Laura Mesarošová
2. 9. 2020 10:04nové
ISIC preukaz
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, o aký ISIC preukaz mám žiadať, ak idem študovať odbory na právnickej aj filozofickej fakulte. Stačí mať na ISIC karte zvolenú iba jednu fakultu?
7. 9. 2020 18:40nové
Dobrý den,
je jisté, že ISIC budete mít pouze jeden, ovšem je otázkou, na jakou fakultu. Kontaktujte, prosím, studijní oddělení fakult a doptejte se, pro jakou fakultu si ISIC máte objednat.
Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení