Prominutí přijímací zkoušky
Dobrý den,
chtěl bych se dotázat, zdali je možné úspěšně žádat o prominutí přijímací zkoušky do navazujícího magisterského programu v kombinované formě s nástupem od podzimu 2020 v případě, kdy jsem vykonal úspěšně státní závěrečnou zkoušku v bakalářském programu v prezenční formě v lednu 2020 (tedy v 7. semestru studia, podzim 2019).
Děkuji za odpověď.Master
Dobrý den,
chtěla bych se dotázat, Musím si vzít TSP, pokud se chci zapsat do magisterského studia?
Děkuji za odpověď.Oborové testy - navazující studium
Dobrý den,na navazující studium mám podané dvě přihlášky (obor: Finance a Podniková ekonomika a management). Pro přijetí na oba obory je potřeba složit oborové zkoušky. Předpokládám, že to budou dva odlišné testy. Kdy se dozvím přesný termín těchto testů, abych věděla, že se nekryjí?
Předem děkuji za odpověď.
Zasedání přijímací komise
Dobrý den,
v jakém termínu se bude konat zasedání přijímací komise a v jakém termínu bude oznámeno jeho rozhodnutí?Rozhodnutie o prijatí
Dobrý deň. Rád by som sa opýtal kde by sa dalo zistiť, aký bol percentil posledného prijatého uchádzača, lebo trochu mi príde divné, že všetky roky sa hýbal percentil okolo 82 a teraz keď som mal 86, tak to nestačilo na prijatie. Ďalej by som sa rád opýtal, či treba poslať odvolanie, aby som bol poprípade po posunutí miesta prijatý alebo stačí len čakať. Za všetky odpovede vopred ďakujem.Děkuji za odpověď
hlásila jsem se na tenhle obor taky a v rozhodnutí o přijetí je napsáno, že letos byla hranice 92,7. Tak snad vám to pomůže, držím palce!
odvolání má smysl podávat pouze tehdy, došlo-li v rámci přijímacího řízení k nějakému procesnímu pochybení ze strany univerzity (například Vám nebyl dán plný čas na napsání přijímací zkoušky). Fakulta, v případě nenaplnění kapacity programu u řádného zápisu, může dobírat automaticky "posunem čáry" a tím umožnit zápis uchazečům nacházejícím se na nejbližších pozicích "pod čarou". Tyto uchazeče následně fakulta přímo osloví.
změna prezenčního studia na kombinované studium
Dobrý den,jsem přijata na prezenční studium na Finance a právo. Je možné to změnit na kombinované studium?
Děkuji za odpověď.
Dodatečné přijetí
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli jste byl někdo již dodatečně přijat na obor podniková ekonomika a management - prezenční forma? Nebo je tu někdo, kdo ještě netrpělivě čeká jako já?Dobrý den,
pan děkan Ekonomicko-správní fakulty přistoupil k dodatečnému přijetí uchazečů naposledy v akademickém roce 2015/2016.
Přijímací řízení
Dobrý den chci se zeptat zda jsou na obor učitelství v mateřských školách pouze TSP testy nebo zda jsou tam i nějaké oborové testy (pokud ano, tak mě zajímá, co zahrnují, jaké je bodování a podobně)
Prominutí přijímacího řízení
Dobrý den,podala jsem přihlášku na obor Francouzský jazyk pro hospodářskou činnost a zažádala o prominutí přijímacího řízení. Nedávno jsem složila zkoušku DELF B2, ale certifikát, který fakulta vyžaduje mi do konce února nestihne přijít. Je možné zaslat pouze potvrzení o složení zkoušky?
Prestup z kombinovaného štúdia na prezenčné
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či v prípade prijatia na kombinované štúdium Speciální pedagogiky je možný prestup na prezenčné, či uz po 1. alebo 2. semestri. Ďakujem za odpoveďUčitel na střední škole
Zdravím, chtěl bych být učitelem němčiny a dějepisu na střední škole, ale jsem trochu zmatený a chci se zeptat, jak mám postupovat.
Podle informací na detailech oboru úplně nevím, co si vybrat, aby mě to navedlo na navazující magisterský program Učitelství pro střední školy, který je na filozofické fakultě.
V informacích o bakalářském studiu na PedF se píše doslova:
"Po ukončení bakalářského studia máte možnost pokračovat ve dvouletém navazujícím magisterském studiu a získat tak plnou kvalifikaci pro výuku němčiny na základní škole.
Těší vás práce se staršími žáky? Po ukončení navazujícího magisterského studia můžete získat kvalifikaci pro výuku na střední škole v jednoletém rozšiřujícím studiu v rámci programu celoživotního vzdělávání,"
což mě zmátlo. Je možné přihlásit se na bakalářské studium na PedF obor Německý jazyk a literatura se zaměřením na vzděláváni + Dějepis a poté studovat Učitelství (NJ + Dějepis) pro střední školy na Filozofické fakultě? Nebo musím absolvovat ty 2 roky v navazujícím mag. programu na PedF+ 1 další rok na PedF pro střední školy? Nebo mám radši jít na FF zrovna, obor Německý jazyk a literatura + Historie a poté Učitelství pro střední školy?
Děkuji předem za odpověď!Dobrý den,
možné jsou obě varianty:
a) můžete vystudovat bakaláře na PedF a následně pokračovat na navazujícím magisterském studiu na FF.
b) nebo vystudovat bakaláře na FF a pak navázat na FF na magistra.
Body posledního přijatého na angličtině
Dobrý den, píši s dotazem, co znamená číslo 114,8 na anglickém jazyce se zaměřením na vzdělávání z výsledku testu roku 2019. Jedna se o kombinaci bodu z oborových testu a TSP? Pokud ano, jakym způsobem jsou oba testy hodnoceny? Pak mám ještě dotaz ohledně přijímacího řízení na český jazyk se zaměřením na vzdělávání. Není tam uveden potřebný percentil k přijetí. Lze někde zjistit jaký byl?Dekuji, Trhlíková