8/11/2010 16:17new
Dotazy specifické pro přírodovědeckou fakultu.
Ihor Kozlov
8/6/2021 14:26new
Řešení diskriminačních problémů
Dobrý den.
Bohužel se kvůli diskriminační a segregační politice vlády České republiky nebudu moci zkoušky zúčastnit prezenčně, protože zahraničním studentům stále nejsou udělována víza (i když vízum bylo schváleno, a obyvatelé ČR se již mohou shromažďovat ve stovkách v kavárnách a restauracích, a k tomu stačí jenom „ prohlášení“) a podle zkušeností mých známých příjezd pomocí bezvízového režimu mezi Ukrajinou a Českou republikou s pravděpodobností 50% ohrožuje deportaci s zákazem vstupu na 3 roky.
Mohli byste prosím objasnit, projednává univerzita otázku o psaní zkoušek online, jako většina univerzit v České republice? Pokud ne, proč univerzita přijímá platby za přihlášky a nevaruje, že napsát zkoušky budou mít šance pouze občané vybraných zemí Evropské unie? Protože přijetí na univerzitu je pro mnohé osudové a hrozí ztrátou roku života, nelze si představit, že by jedna z nejlepších univerzit v České republice zacházela s osudy lidí tak nezodpovědně.
Děkuji
Anna Fatyanova
9/6/2021 17:47new
Dobrý den. Nejsem si jistá, že jsem plně pochopila o čem mluvíte, ale přijimací zkoušky se konaly online v dubnu pro většiny uchazečů. Jsem uchazečka z Kazachstánu, ale dostala jsem se na TSP a byla jsem příjata na přírodovědeckou fakultu.
Ihor Kozlov
10/6/2021 15:35new

Mohu Vám jenom závidět. Masarykova univerzita na rozdíl od jiných vysokých škol takovou příležitost pro magisterské programy neposkytuje. Na četné žádosti o přehodnocení tohoto diskriminačního rozhodnutí dostávám pouze takové odpovědi. Citát:

Zkouška je písemná a bude potřeba se na zkoušku dostavit.

Je mi líto, že Vám nemohu dát příznivější zprávu.
last modified 11/6/2021 05:30 new
S tou generalizací bych byl opatrný. Včera jsme měli přijímací zkoušky na magisterské studium online a účastnili se jich i uchazeči z Ukrajiny. Neobviňujte celou MU. Jde o podmínky konkrétního programu.
Ihor Kozlov
11/6/2021 05:54new
Pokud je to pravda, pak se mohu jen omluvit a vyjádřit své překvapení, proč se zkoušky v některých oblastech provádějí online, v jiných nikoli. Nakonec to zní, k mé lítosti, nelogicky.
17/6/2021 15:00new

Dobrý den,
uchazeče jsme kontaktovali a je řešeno emailem.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení