Dobrý den,
rozhodnutí Vám bude vloženo do e-přihlášky do konce května.
Počet uchazečů - Psychologie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je letos počet uchazečů o obor Psychologie na Filozofické fakultě? A jaký je předpokládaný počet přijatých?Předem díky za odpověď! :)
Dobrý den,
dotaz prosím směřujte na studijní oddělení Filozofické fakulty na adrese prijimaci.rizeni@phil.muni.cz. Děkuji.
Nepřijat(a) pro neprospěch u přijímací zkoušky
Dobrý den,v přihlášce mám rozhodnutí, že jsem nepřijata pro neprospěch u přijímací zkoušky. Na mém oboru se psaly pouze TSP, ze kterých mám percentil přes 90. Je toto rozhodnutí konečné nebo se jedná o chybu?
Dobrý den,
všechny informace se dozvíte vždy ve svém rozhodnutí, které Vám bude do e-přihlášky vloženo do konce května. Zatím tedy prosím vyčkejte na rozhodnutí, kde budete mít konkrétní informace o hranicích, pořadí, percentilech apod.
Neuveden důvod nepřijetí na 1. preferenci (kombinace oborů z FF a FSS
Dobrý den,hlásila jsem se v přijmacím řízení na kombinaci oborů Teorie interaktivních
médií (major) a Psychologie (FSS - minor) s preferencí 1 a na samostatné
studium TIM s preferencí 2. Ve výsledcích mám, že jsem přijata na 2.
preferenci, takže to chápu tak, že na kombinaci oborů přijatá nejsem, ale v
přihlášce není uveden důvod nepřijetí nebo mé pořadí. Přibude toto info?
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
Guryčová
Dobrý den,
ano, vyčkejte prosím na rozhodnutí, které Vám bude do e-přihlášky vloženo do konce května. Budete tam mít konkrétní informace o hranicích, pořadí, percentilech apod.
Zdravím, pokud by to nebyl problém mohla bych se jen zeptat jaký jsi měla percentil na TSP?
Předem děkujiKlučková
Dobrý den,
bohužel, na vygenerování rozhodnutí se stále pracuje, doporučujeme tedy sledovat e-přihlášku. Prosíme o strpení.
Možnost kombinace oborů
Dobrý den,
byla jsem přijata na 3 obory na filozofické fakultě, všechny 3 jako 1. preferenci, všechny 3 jednooborově. Je možné zapsat se ke studiu do 2 z těchto oborů, jeden jako hlavní, druhý jako vedlejší?
Děkuji.Dobrý den,
z Vašeho příspěvku usuzuji, že se jedná o tři samostatné přihlášky. V takovém případě je možné se zapsat ke všem třem studiím. Dovoluji si však upozornit, že studium více než jednoho jednooborového studijního programu z časových a administrativních důvodů nedoporučujeme.
Ondřej Böhm - komunikátor pro přijímací řízeníměla jsem na mysli, zda je možné skloubit obory dohromady, tzn. Anglický jazyk a literaturu jako hlavní obor, Informační studia a knihovnictví jako vedlejší.
Dobrý den,
děkuji za upřesnění. Bohužel není možné sloučit vícero jednooborových studií z vícero přihlášek (či pouze priorit) do sdruženého studia. Pro sdružené studium bylo třeba podat adekvátní přihlášku.
Ondřej Böhm - komunikátor pro přijímací řízeníInformace o hranici přijetí a pořadí
Dobrý den, zde na diskusním fóru jsem viděla na podobné dotazy odpověď, že informace o konkrétním pořadí a hranici pro přijetí přibyde (i v případě nepřijetí) v e-přihlášce do konce května. Je 1. 6. a pořád tam nic nového není. Kde je problém?Dobrý den,
bohužel, na vygenerování rozhodnutí na Filozofické fakultě se stále pracuje, prosíme tedy o strpení a doporučujeme sledovat e-přihlášku.
chtěla bych se zeptat, podle jakých kritérií bylo rozhodnuto, že jsem nepřijata z kapacitních důvodů, pokud ještě není známo pořadí?
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
kritériem pro toto rozhodnutí je skutečně pořadí uchazečů. Fakulta zná pořadí dříve, právě proto, aby mohla vyhodnotit přijímací řízení a vydat rozhodnutí, ve kterém budete mít Vaše pořadí uvedené. Rozhodnutí Vám bude importováno do E-přihlášky. Bohužel se na FF stále rozhodnutí generují a proto jej ve své E-přihlášce, zatím, nenaleznete. Prosím Vás tedy o trpělivost. Děkuji.
Mohu se zeptat zda máte aspoň nějaký předpokládaný termín, kdy bude rozhodnutí v e-přihláškách?
Děkuji Klučková
Dobrý den,
plně chápu Vaše rozhořčení. Filozofická fakulta je největší fakultou MUNI, administrativní proces je tudíž na FF nejnáročnější a je zde vyšší riziko časových prodlev. Bohužel Vám nedokážu s určitostí sdělit, kdy k vydání rozhodnutí dojde. Mohu Vás nicméně ujistit, že kolegové na studijním oddělení FF dělají maximum pro to, aby k vydání rozhodnutí došlo co nejdříve. Pokud obdržím jakékoliv bližší informace, budu Vás informovat. Prozatím však opět prosím o strpení a předem děkuji za pochopení.
Ondřej Böhm - komunikátor pro přijímací řízeníProcento uchazečů pro doplnění
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně přijetí uchazečů, kteří patří mezi procento těch, jenž přijali pro předpoklad, že né všichni dojdou k zápisu. Mají již tito studenti v přihlášce přijat nebo budou teprve nějak upozornění po zápisech,, že byli přijati? Nemluvím o dobírání studentů. Vím, že na to spoléhat je jako čekání na zázrak. Myslím tím to, které fakulta přijímá navíc.
Dobrý den,
výsledek "nepřijat(a) z kapacitních důvodů" znamená, že byly splněny podmínky pro přijetí, bohužel však byla kapacita programu naplněna uchazeči, kteří u přijímací zkoušky dosáhli lepších výsledků. V tomto případě Vám může být nabídnut zápis ke studiu, pokud se fakulta, v případě nenaplnění kapacity programu u řádného zápisu, rozhodne dobírat automaticky "posunem čáry". Takto přijaté uchazeče následně fakulta přímo osloví. Bohužel není možné stanovit kdy a zda se tak stane a tedy ani není, bohužel, možné určit, jaká je šance, že Vám bude touto cestou zápis nabídnut. Nicméně je v tomto případě bezpředmětné podávat odvolání, odvolání podáváte pouze tehdy, došlo-li k nějakému procesnímu pochybení ze strany MUNI.
Výsledek "neprospěl(a) u přijímací zkoušky" značí, že Vámi dosažený výsledek nebyl, bohužel, dostačující pro přijetí na daný program a není možné přijetí ani v případě automatického dobírání viz. výše. Rovněž i v tomto případě není dán relevantní důvod pro podání odvolání.
Váš výsledek naleznete v E-přihlášce.
Dobrý den,
domnívám se, že jsem odpověděla poměrně adekvátně Vašemu dotazu. Z Vašeho dotazu: "uchazečů, kteří patří mezi procento těch, jenž přijali pro předpoklad, že né všichni dojdou k zápisu" => těmito uchazeči zřejmě myslíte ty, kteří mají v E-přihlášce uveden výsledek "nepřijat(a) z kapacitních důvodů", neboť výsledek "přijat, ovšem pouze pokud zbude místo u zápisu" či něco podobného neexistuje. Takto se v praxi projevuje právě mnou zmíněné nepřijetí z kapacitních důvodů. Rovněž jsem na Váš dotaz ohledně upozornění na přijetí těchto uchazečů odpověděla, že není možné dopředu stanovit kdy a zda vůbec k přijímání těchto uchazečů dojde a že tito uchazeči budou případně přímo osloveni fakultou. Vy ovšem, jak jste sama uvedla, jste nebyla přijata pro neprospěch u přijímací zkoušky a tedy se na Vás toto "dobírání", bohužel, nevztahuje. Odůvodnění naleznete v textu rozhodnutí o nepřijetí v E-přihlášce. Pokud rozhodnutí neobsahuje dostatečné informace, prosím, kontaktujte studijní oddělení příslušné fakulty, aby Vám rozhodnutí objasnilo. Kontakt naleznete zde: https://is.muni.cz/podpora/studijni.
Děkuji za pochopení.
Linda Krajsová - komunikátor pro přijímací řízeníPočet přijatých-tlumočnictví českého znakového jazyka
Dobrý den,
kolik uchazečů bylo přijato do programu Tlumočnictví českého znakového jazyka? V rozhodnutí o přijetí je uvedeno, že pořadí posledního přijatého bylo 83, bylo tedy přijato 83 uchazečů? V minulém roce bylo přijatou pouze něco okolo 20 lidí a počítala jsem tedy s malým počtem studentů.Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pořadí uchazečů se odvíjí od jejich umístění u pzk. Pokud bylo pořadí posledního přijatého 83, bylo přijato ke studiu X uchazečů s umístěním do 83. pozice, tedy minimálně 83. Jednu příčku může obsadit i vícero uchazečů se shodným výsledkem u pzk.