Varianty ZSV + OSP / ZSV + TSP
Dobrý den,
bohužel, tento postup nelze uskutečnit. Fakulta přihlédne k tomu, co jste si zvolila jako formu přijímací zkoušky.
Termíny zasedání přijímací komise
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy přesně by měla zasedat přijímací komise ESF? Předem děkuji za odpověďDobrý den,
přijímací komise na Ekonomicko-správní fakultě by měla zasedat v první polovině května.
Sociální pedagogika a volný čas - výsledky
Zdravím,je tu někdo, kdo jde na socped? Jaké máte výsledky? Nevíte, kdy bude rozhodnutí? Díky.
Dobrý den,
tuto hranici bodů pro prospěch naleznete ve své e-přihlášce v textu rozhodnutí, který se nachází v sekci Výsledky přijímacího řízení.
Přijetí na právnickou fakultu
Dobrý den,mám dotaz ohledně přijetí na magisterský obor Právo a právní věda. Nebyla jsem přijata z kapacitních důvodů. Jsem umístěná přibližně o 15 míst od posledního přijatého, je reálné abych se ještě dostala, pokud se nezapíšou všichni studenti? nebo je to maximální hranice počtu studentů, která může nastoupit a nemám šanci na přijetí?
Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, mohl bych se zeptat jaká byla letos hranice pro přijetí?
Předem děkuji.
Ondřej ZbejvalDobrý den,
v tuto chvíli je těžké určit, jaká je nyní Vaše šance na přijetí, neboť není dopředu stanovené, kolik z přijatých uchazečů se nakonec nezapíše ke studiu, zda a případně kolik pozic fakulta rozhodne doplnit původně nepřijatými uchazeči a dále také není jasné, kolik původně nepřijatých uchazečů, kteří se umístili v celkovém hodnocení lépe, než Vy, by se rozhodlo dodatečné možnosti zápisu využít.
Z toho, co zde již zaznělo, odvolání má skutečně smysl podat pouze tehdy, došlo-li v rámci přijímacího řízení k nějakému procesnímu pochybení ze strany univerzity. Dobírání uchazečů "pod čarou" probíhá postupně dle pořadí uchazečů bez ohledu na to, zda za tímto účel daný uchazeč podal odvolání. K dobrání nemusí fakulta vůbec přistoupit, a konkrétně na Právnické fakultě se nejedná o běžnou praxi. Doporučuji tedy s dobíráním nepočítat.
Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízeníDobrý den,
studenty pod čarou fakulta za poslední roky nedobírala a ani letos to není předpokládáno.
Dějiny starověku
Dobrý den,je tu někdo, kdo se hlásil na dějiny starověku? Kolik jste měli popřípadě percentil?
Anglický jazyk a literatura
Hranice prospěchu na příjetí na oborových testech je 55b, já mám 49b. Ale u rozhodnutí o přijetí mám stále nerozhodnuto, je šance přijetí ikdyž jsem nedosáhla hranice ale precentil z tsp mám vysoký? Neví někdo jaká je šance se dostat na odvolání a kde zjistím kolikátá pod čarou jsem?V jiném vlákně jsem četl, že výsledky oborových testů mají 2 hodnoty - splnil/nesplnil.
V přihlášce máš nerozhodnuto, jelikož komise ještě nezasedal, tudíž není oficiální výsledek.
Pokud se nepletu, tak "pod čarou" jsou jen uchazeči, kteří podmínky splnili, ale nedostali se z kapacitních důvodů.
Odvolání je myslím ztráta času a zbytečná práce, jelikož nízký počet bodů nikdo neuzná jako chybu na straně univerzity.
Dobrý den,
platí, co uvedl pan Zicha. Přijímací komise by měla zasedat v následujících dnech. Odvolání má smysl podávat pouze tehdy, došlo-li v rámci přijímacího řízení k nějakému procesnímu pochybení ze strany univerzity (například Vám nebyl dán plný čas na napsání přijímací zkoušky), nepřijat/a z kapacitních důvodů či neprospěch u přijímací zkoušky tak nejsou relevantními důvody pro podání odvolání. V případě nenaplnění kapacity programu u řádného zápisu, může fakulta dobírat automaticky "posunem čáry", a tím umožnit zápis uchazečům nacházejícím se na nejbližších pozicích "pod čarou" (toto se však týká pouze uchazečů s odůvodněním "nepřijat(a) z kapacitních důvodů").
"Dodatečné" přijetí
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné, aby mě na PdF přijali dodatečně až po řádném zápisu, pokud by se nějaká místa v oboru, na který jsem se hlásila, uvolnila. Na stránkách fakulty jsem myslím četla, že k "dobírání" nedochází...
Pořadí přijatých uchazečů
Dobrý den,hlásila jsem se na pedagogickou fakultu a nedostala jsem se na obory z kapacitních důvodů. V E-přihlášce jsem ale nikde nenašla pořadí uchazečů, hranice přijetí, atd. Proto se chci zeptat, kde tyhle informace najít. Děkuji za odpověď.