Cílem výuky předmětu hygiena výživy je pochopení souvislosti nutričně-terapeutické podpory a požadavků na bezpečnost potravin a pokrmů. Budou vysvětleny důležité legislativní pojmy, podán přehled současné legislativy, pozornost bude věnována posuzování zdravotních nebezpečí z potravin a pokrmů, možnostem implementace systému kritických bodů a požadavkům správné výrobní a hygienické praxe při stravování osob v rámci zdravotních a sociálních služeb.
Složka obsahuje základní i doplňující studijní texty (některé soubory mohou být velmi objemné, takže mohou zatížit vaše internetové připojení).
Kvalitně zpracované texty naleznete také v rámci projektu Wikiskripta:
- Hygienické požadavky na společné stravování
- Hygienický dozor nad nezávadností potravin
- Legislativa - výroba a distribuce potravin
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Pod čarou"
Na závěr kurzu byl v minulém covidovém ročníku připraven krátký rekapitulační test (či dotazník). Z důvodu, že chyby studentů se víceméně opakují, můžete si vyslechnout hodnocení minulého období s upozorněním na nejčastější chyby, jichž se studenti dopouštějí.