Žhavé štítky
Žhavé záložky
- Vědecký výbor pro GMO
Domovská webová stránka Vědeckého výboru pro geneticky modifikované organismy (GMO) s množstvím odborných informací k tématu.
1 osoba, první 29. 7. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Epidemiology & Infection - Is driving a car a risk for Legionnaires' disease? - Cambridge Journals Online
Japonští výzkumníci zjistili, že osoby, které alespoň občas využívají autoklimatizaci, měly statisticky významně vyšší titr protilátek proti Legionella pneumophilla v porovnání s kontrolní skupinou osob. Patogenní bakterie byly ve vysokém procentu nalezeny také v mikrobiologických stěrech z odparníků autoklimatizací.
1 osoba, první 29. 7. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - V připomínkovém řízení je novela zákona o GMO
Zájem veřejnosti vzbuzuje navrhovaná možnost zákazu pěstování GMO produktů na území státu.
1 osoba, první 29. 7. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Nebezpečný přípravek na českém trhu
Dozorové orgány varují spotřebitele před nákupem přípravku Miracle Mineral Supplement, který je směsí chloritanu sodného a kyseliny citronové. Výrobek je prezentován jako preparát údajně prospěšný při léčbě širokého spektra onemocnění, vč. rakoviny. Výrobek je nabízen prostřednictvím internetového prodeje.
1 osoba, první 29. 7. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Vanilla JS
Vanilla JS is a fast, lightweight, cross-platform framework for building incredible, powerful JavaScript applications.
1 osoba, první 17. 7. 2015, Juraj Major, záložky, lidé - Pinkster, Harm. Latin syntax and semantics. 1 osoba, první 12. 7. 2015, Jana Mikulová, záložky, lidé
- A nomogram for calculating the maximum dose of local anaesthetic - Williams - 2014 - Anaesthesia - Wiley Online Library
You may like it....
2 osoby, první 6. 7. 2015, Lukáš Dadák, záložky, lidé - Lumbar Puncture — NEJM 1 osoba, první 6. 7. 2015, Lukáš Dadák, záložky, lidé
- Stanovisko EFSA k chlorečnanům.
Evorpský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zveřejnil vědecké stanovisko k chlorečnanům v potravinách. Chlorečnany (ClO^3-) vznikají jako vedlejší produkt chlorování pitné vody, která se používá také při výrobě potravin a přípravě pokrmů. Dávka pro chronickou toxicitu může být překročena u dětí u nichž dochází - v přepočtu na kilogram tělesné hmotnosti - k větší expozici. V úvahu je však nutno vzít také mikrobiologická nebezpečí, pokud by byla používána nechlórovaná voda.
1 osoba, první 1. 7. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Uznaná doba rodičovství 1 osoba, první 28. 6. 2015, Milan Malý, záložky, lidé