Ruština v praxi

Rozbalit vše

Cílem programu je zlepšení jazykových kompetencí a komunikačních dovedností učitelů ruského jazyka na základních a středních školách. Rozšíření jazykových schopností a upevnění řečových dovedností a návyků frekventantů kurzu bude dosaženo volbou aktuálních témat z oblasti současné mezikulturní komunikace prostřednictvím aktivizujících metod výuky. Součástí kurzu bude také návaznost na metodickou podporu výuky ruštině na základních i středních školách.

Vzdělávací program má akreditaci MŠMT (MSMT-721/2022-3-39) a je realizován v návaznosti na předchozí úspěšné programy DVPP Centra dalšího vzdělávání učitelů ruštiny při Ústavu slavistiky FF MU.

Více o kurzu: https://slavistika.phil.muni.cz/o-nas/sluzby/vzdelavame-ucitele

(?)

Rozsah kurzu: celkem 16 hodin (4 setkání). V rámci každého setkání budou realizovány dva výukové bloky, každý v rozsahu 90 minut.

Harmonogram: setkání se budou konat střídavě v úterý a v pátek (změna vyhrazena), vždy v době 9:00-12:30 hod. (říjen a prosinec 2023, únor a duben 2024). Přesné termíny budou stanoveny nejpozději v průběhu září.

Zahájení kurzu: 20. říjen 2023

Místo konání: Ústav slavistiky FF MU, Arna Nováka 1, 602 00 Brno

Základní formou vzdělávání je přímá praktická jazyková výuka, zaměřená na rozšíření jazykových znalostí a upevnění řečových dovedností a návyků s využitím jak frontálních, tak skupinových forem výuky, maximálním aktivním zapojováním frekventantů do dyadické i skupinové řečové komunikace na vybraná aktuální témata a využíváním moderní didaktické techniky.

Lektorský tým: kvalifikovaní a zkušení lektoři (převážně rodilí mluvčí) Ústavu slavistiky FF MU.

(?)
11
Aktivní studenti
0
Obhájené závěrečné práce

Specifikace oboru

Obor: Ruština v praxi
Zkratka: RJVP
Kód: RJVP
Typ: celoživotní vzdělávání
Titul: žádný
Akreditace: do 10. 4. 2025
Program: C9999 C-CV Celoživotní vzdělávání
Filozofická fakulta
Obor zajišťuje:
Filozofická fakulta

Garant a organizátor programu: doc. PhDr. Jiří Gazda, CSc., e-mail: gazda(zavináč/atsign)mail(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz, tel.: 549 49 3677