Scriptorium Brunense. Letní škola pomocných věd historických

Rozbalit vše

Pomocné vědy historické jsou „kufříkem s nářadím“ v rukou historika na jeho cestách napříč časem. V kufříku se ukrývá deset větších a několik menších historických disciplín, které se zrodily společně s moderní historickou vědou a tvoří soubor vědeckých metod a řemeslných dovedností nezbytných pro práci s historickými prameny. Pokud si chcete tyto dovednosti osvojit, anebo se chcete v jejich používání dále zdokonalit, pak právě pro Vás je určena letní škola pomocných věd historických – Scriptorium Brunense.

(?)

Kurzy letní školy mají dvě úrovně obtížnosti. V první úrovni představíme jednotlivé pomocné vědy historické začátečníkům: gymnaziálním studentům se zájmem o studium historie, univerzitním studentům různých oborů, ale také studentům nižších ročníků historických věd, kteří se chtějí o pomocných vědách historických dozvědět něco více.

Druhá úroveň je určena zkušenějším, kteří si budou moci prohloubit své znalosti a dovednosti na zajímavých ukázkách historických pramenů. Tato úroveň je otevřena pokročilejším studentům, absolventům i doktorandům historických věd, ale také pracovníkům paměťových institucí nebo středoškolským učitelům dějepisu, kteří si chtějí rozšířit své obzory. Ve druhé úrovni nabízíme paralelní program v češtině i v angličtině.

(?)
2
Aktivní studenti
0
Obhájené závěrečné práce

Specifikace oboru

Obor: Scriptorium Brunense. Letní škola pomocných věd historických
Zkratka: LSPVH
Kód: LSPVH
Typ: celoživotní vzdělávání
Titul: žádný
Program: C9999 C-CV Celoživotní vzdělávání
Filozofická fakulta
Obor zajišťuje:
Filozofická fakulta