bk519 Základy výživy ve sportu

Fakulta sportovních studií
jaro 2008
Rozsah
16/8. 4 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
Mgr. Veronika Suchodolová (přednášející)
Olga Korvasová (pomocník)
Garance
Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
bk519/mcr_zvs_p: Po 11. 2. 16:30–18:30 K205, Pá 15. 2. 18:00–20:00 K205, Pá 29. 2. 17:10–19:10 K205, Pá 21. 3. 16:20–18:20 K205, Pá 11. 4. 8:00–10:00 K205
bk519/mcr_zvs_s: St 13. 2. 8:00–10:00 K113, Pá 28. 3. 10:00–12:00 K113, Pá 23. 5. 13:40–15:00 U227
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
1. úvod - význam výživy ve sportu 2. Energetická bilance 3. Sacharidy 4. Bílkoviny 5. Tuky 6. Vitaminy 7. Minerální látky 8. Voda,vodní bilance pitný režim 9. Doplňky výživy 10. DOplňky výživy 11. Výživa před, při a po tréninku 12. Výživa ve sportu u specifických skupin obyvatel 13. Zápočet
Osnova
  • 1. úvod - význam výživy ve sportu 2. Energetická bilance 3. Sacharidy 4. Bílkoviny 5. Tuky 6. Vitaminy 7. Minerální látky 8. Voda,vodní bilance pitný režim 9. Doplňky výživy 10. DOplňky výživy 11. Výživa před, při a po tréninku 12. Výživa ve sportu u specifických skupin obyvatel 13. Zápočet
Metody hodnocení
ukončení - zápočet seminární práce v rozsahu min. 5 stran a zápočtová písemka
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2006, jaro 2009, jaro 2010.