LF:BVKP011c Technology of Food Preparation - Course Information
BVKP011c Technology of Food Preparation - practice
Faculty of MedicineAutumn 2003
- Extent and Intensity
- 0/0. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Guaranteed by
- MVDr. Halina Matějová
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Syllabus (in Czech)
- Předběžná příprava potravin - opracování, údržnost potravin, skladování Tepelné úpravy pokrmů a nápojů Technologie přípravy polévek, příloh, masa, bezmasých pokrmů, dezertů a moučníků, výrobky studené kuchyně, diety a výběr potravin, gastronomická pravidla, normování a sestavování jídelních lístků dle požadovaných zásad Sledování výrobního střediska při dodržování HACCP Kulinární příprava pokrmů při exkurzi v provozech
- Literature
- VYZULA, Rostislav. Výživa při onkologickém onemocnění. 2001st ed. Praha: Galén, 2001. info
- ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
- Language of instruction
- Czech
- Listed among pre-requisites of other courses
- Enrolment Statistics (Autumn 2003, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2003/BVKP011c