MNHV0922c Hygiena výživy II- cvičení

Lékařská fakulta
podzim 2013
Rozsah
0,5 h týdně. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník)
Garance
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Rozvrh
každý sudý čtvrtek 10:45–12:25 A21/107
Předpoklady
MNHV0821c Hygiena výživy - cv.
Absolvování přednášek z předmětu MNHV0922p Hygiena výživy II - přednáška.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Na konci tohoto kurzu bude student schopen posoudit a vyhodnotit velikost rizika ohrožení veřejného zdraví při činnostech poskytovaných v rámci zdravotních a sociálních služeb, které mají vztah k kbezpečnosti potravin a pokrmů.
Osnova
  • Prohloubení znalostí z přednášek.
Literatura
    doporučená literatura
  • Kolektiv autorů a Kolektiv autorů. Zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách. Praha: Národní informační středisko pro podporu jakosti, 2006. ISBN 80-02-01824-9. URL info
Výukové metody
Diskuse; společné exkurze; analýza rizika rizika pro vybranou činnost při stravování osob v rámci zdravotních nebo sociálních služeb(esej).
Metody hodnocení
zápočet
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2011, podzim 2012, podzim 2014.