OP3MK_ZBZN Zbožíznalství

Pedagogická fakulta
jaro 2014
Rozsah
0/0/.7. 8. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Ing. Lenka Dohnalová (přednášející)
Garance
doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.
Katedra fyziky, chemie a odborného vzdělávání – Pedagogická fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Bc. Lucie Viková
Dodavatelské pracoviště: Katedra fyziky, chemie a odborného vzdělávání – Pedagogická fakulta
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Předmět zbožíznalství umožňuje studentům orientaci v hlavních sortimentních skupinách v souladu s platnou legislativou a požadavky obchodní praxe, objasňuje problematiku užitných vlastností, jakosti, hodnocení zboží, vad zboží, označování a odborného prodeje zboží.
Osnova
  • Potravinářské zboží charakteristika význam členění požadavky na jakost a ochrana jakosti označování uvádění do oběhu trendy vývoje potravin vč. tendence k humanizaci výrobků etapy ve vývoji potravin
Literatura
  • KAVINA, Josef. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač - prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží. 1. vyd. Praha: IQ 147, 1996, 177 s. info
Výukové metody
teoretická příprava,diskuze
Metody hodnocení
písemné testy
Informace učitele
Povinná: Kavina, J. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník, IQ 147, spol. s r.o., Praha, 2002 Škopek, B. Průvodce legislativou potravin, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodní, Brno, 2005 Kalač, P. Funkční potraviny, DONA spol. s r.o., České Budějovice, 2003
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
Předmět je zařazen také v obdobích jaro 2009, jaro 2010, jaro 2011, jaro 2012, podzim 2012, jaro 2013, podzim 2013.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.muni.cz/predmet/ped/jaro2014/OP3MK_ZBZN