DOŠLÁ, Zuzana a Jaromír KUBEN. Diferenciální počet funkcí jedné proměnné. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012, vi, 209. ISBN 9788021058149.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Diferenciální počet funkcí jedné proměnné
Název anglicky Differential Calculus of Functions of One Variable
Autoři DOŠLÁ, Zuzana a Jaromír KUBEN.
Vydání 2. vyd. Brno, vi, 209, 2012.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Typ výsledku Učebnice
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 9788021058149
Štítky Munipress
Změnil Záznam byl importován z knihovního systému. Změněno: 8. 8. 2022 14:26.
Anotace česky
Tato skripta jsou určena pro posluchače bakalářského studia učitelské a odborné matematiky, fyziky, matematické ekonomie a informatiky. Svým rozsahem pokrývají látku přednášenou v úvodním kurzu matematické analýzy. Obsahují také partie přesahující tento kurz. Ty jsou v textu odlišeny menším typem písma a část z nich je soustředěna do Dodatku. Jde o náročnější důkazy některých tvrzení a o rozšíření textu o některé klasické věty matematické analýzy, které se v základním kurzu neprobírají. Důvodem k jejich zařazení byla přímá souvislost s probíranou látkou v základním kurzu a také snaha usnadnit přechod ke studiu takových oborů jako teorie metrických prostorů a topologie, které řadu z těchto výsledků zobecňují. Tato část může sloužit ke studiu matematické analýzy ve vyšších ročnících.
Anotace anglicky
The textbook is the basics of the calculus of functions of one variable. Theoretical knowledge is illustrated by the large number of solved and unsolved examples of varying degrees of difficulty. The text consists of seven chapters and the appendix and illustrated pictures. The text is designed for students of professional studies and teaching of mathematics and technical physics and computer science.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 03:25