POSPÍŠIL, Ivo a Roman MADECKI. Česká polonistika: nové výzvy, nová témata. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012, 152 s. ISBN 978-80-210-5906-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Česká polonistika: nové výzvy, nová témata
Autoři POSPÍŠIL, Ivo a Roman MADECKI.
Vydání 1. vyd. Brno, 152 s. 2012.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Typ výsledku Odborná kniha
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-210-5906-1
Štítky Munipress
Změnil Změnil: Mgr. Pavel Pilch, Ph.D., učo 216028. Změněno: 27. 11. 2016 15:45.
Anotace česky
Svazek je věnován minulosti a současnosti české polonistiky, jak se jeví jeho přispěvatelům, českým polonistům nebo spíše polonistům pracujícím v České republice na univerzitách, kde se pěstuje (Praha, Brno, Olomouc, Ostrava). Jednotlivá témata vycházejí jednak z česko-polské vztahové dimenze, jednak z tradic oboru a také z nových diskurzů, jež diktují nové společenské podmínky: jde o inovace metodologie, metodiky a klíčových problémů, jak se projevují v polonistické lingvistice, literární vědě a areálových studiích.
Anotace anglicky
The present volume is devoted to the past and the present of Czech Polish studies as they are demonstrated by its contributors, the Czech specialists in Polish studies or rather by those working in the Czech Republic at universities where the Polish studies are being cultivated (Praha, Brno, Olomouc, Ostrava). Each individual subject is based both on the Czech-Polish relational dimension and on the traditions of the scholarly discipline as well as on the new discourses dictated by new social conditions: they might concern scholarly methodology, teaching approaches and the key problems manifested in Polish studies in the spheres of linguistics, literary criticism and area studies.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 06:09