Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1074170, author = {Kumstát, Michal and Hrazdira, Luboš}, article_number = {č. 2}, keywords = {Thernic effect of food; indirect calorimetry; resting metabolc rate; methodology}, language = {cze}, issn = {1338-161X}, journal = {Slovak Journal of Health Sciences}, title = {Termický vliv stravy a vliv vybraných faktorů}, volume = {roč. 3}, year = {2012} }
TY - JOUR ID - 1074170 AU - Kumstát, Michal - Hrazdira, Luboš PY - 2012 TI - Termický vliv stravy a vliv vybraných faktorů JF - Slovak Journal of Health Sciences VL - roč. 3 IS - č. 2 SP - 10-20 EP - 10-20 SN - 1338161X KW - Thernic effect of food KW - indirect calorimetry KW - resting metabolc rate KW - methodology N2 - Termický vliv stravy představuje navýšení klidového energetického výdeje v postprandiálním období. Termický vliv stravy je součástí celkového denního energetického výdej a lze ho měřit nepřímou kalorimetrií. Termický vliv při smíšené stravě zvyšuje hodnotu bazálního energetického výdeje průměrně o 10 %. Zvolená metodika měření je limitujícím faktorem interpretace výsledků. Limitujícím faktorem je dále vliv stravy a faktory s fyziologickým dopadem na organismus jedince. Největší vliv na výši termického efektu má složení stravy, zejména proteinová frakce stravy ER -
KUMSTÁT, Michal a Luboš HRAZDIRA. Termický vliv stravy a vliv vybraných faktorů. \textit{Slovak Journal of Health Sciences}. 2012, roč. 3, č. 2, s.~10-20, 128 s. ISSN~1338-161X.
|