KRÁL, Michael, Petra PALASOVÁ, Antonín VĚŽNÍK a Hana SVOBODOVÁ. Dopady SZP EU na rozvoj zemědělství v centrální části Drahanské vrchoviny. In VI. medzinárodné geografické kolokvium. 2012. ISSN 1337-6748.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dopady SZP EU na rozvoj zemědělství v centrální části Drahanské vrchoviny
Autoři KRÁL, Michael, Petra PALASOVÁ, Antonín VĚŽNÍK a Hana SVOBODOVÁ.
Vydání VI. medzinárodné geografické kolokvium, 2012.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
ISSN 1337-6748
Klíčová slova česky zemědělství; Společná zemědělská politika; živočišný výroba; rostlinná výroba
Klíčová slova anglicky agriculture; Common Agricultural Policy; livestock production; crop production
Změnil Změnila: RNDr. Hana Svobodová, Ph.D., učo 67632. Změněno: 27. 11. 2012 10:06.
Anotace
České zemědělství prošlo zejména po vstupu ČR do EU zásadními změnami, mezi největší patří především podstatný útlum živočišné produkce na úkor rostlinné výroby. Avšak i změny v rostlinné výrobě často procházejí v podstatě nežádoucími změnami, které vedou především k příliš velké specializaci na produkci vybraných obilovin a řepky olejné. Hlavním cílem předkládaného příspěvku je především analýza těchto zásadních změn v zemědělství, které se výrazně projevují i v marginálním území, které představuje centrální část Drahanské vrchoviny. V závěru práce jsou naznačeny i další možné cesty vývoje zemědělství ve studovaném regionu, zejména pak pod vlivem změn v SZP EU.
Anotace anglicky
Czech agriculture has undergone fundamental changes after the accession to the EU – the most significant is fall of livestock production at the expense of crop production. However, changes in crop production also often go through basically undesirable changes. The main objective of this paper is an analysis of these major changes in agriculture, which is strongly reflected in the marginal area, which is the central part Drahanská vrchovina.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 03:34