RUČKA, Lukáš, Vít RUSŇÁK a Petr HOLUB. Libkerat - TUIO 2.0 implementation, version 1.0. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Libkerat - TUIO 2.0 implementation, version 1.0
Název česky Libkerat - implementace protokolu TUIO 2.0, verze 1.0
Autoři RUČKA, Lukáš (203 Česká republika, domácí), Vít RUSŇÁK (203 Česká republika, garant, domácí) a Petr HOLUB (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2012.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL Domovská stránka knihovny Libkerat
Kód RIV RIV/00216224:14610/12:00062296
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
Klíčová slova česky protokol TUIO 2.0; dotyková rozhraní
Klíčová slova anglicky Protocol TUIO 2.0; Tangible interfaces
Technické parametry Knihovna libkerat je implementace protokolu TUIO 2.0. Mezi hlavní rysy knihovny libkerat patří zejména vysoká rozšiřitelnost, podpora pro nepojmenovaná rozšíření protokolu, modulární API, podpora pro injektáž zpráv či předzpracování přijatých dat na straně příjemce. Knihovna je doplněna o sadu nástrojů, které usnadňují vývoj jak základních, tak pokročilejších aplikací založených na protokolu TUIO 2.0. Součástí je dokumentace knihovny a soupis (navrhovaných) změn v protokolu, opravujících nedostatky v současném návrhu specifikace protokolu. Kontaktní osoba: Lukáš Ručka, Ústav výpočetní techniky, Masarykova univerzita, Botanická 68a, Brno, e-mail:xrucka@fi.muni.cz; Software je šířen pod BSD licencí. Uživatel software souhlasí s podmínkami této licence.
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Marta Novotná Buršíková, učo 15689. Změněno: 12. 4. 2013 13:45.
Anotace
TUIO (Tangible User Interfaces Objects) protocol is used to describe modern interactive environments based on tangible user interaction. The library implements it's successor, the TUIO 2.0 protocol in ANSI C++ under BSD license. The main features of the libkerat include high modularity, support for unnamed protocol extensions, message injection or data preprocessing on both the sender and client parts. The library is coupled with rich toolkit that enables development of both basic and advanced applications based on TUIO 2.0. Extensive documentation is provided as well as several changes dealing with design flaws in current protocol draft.
Anotace česky
Protokol TUIO (Tangible User Interfaces Objects) je určen pro popis moderních interaktivních prostředí, založených na dotykových uživatelských rozhraních. Je široce využíván jak v akademickém prostředí, tak v komerčních produktech. Knihovna Libkerat implementuje protokol TUIO 2.0, jenž je následníkem úspěšného TUIO (aktuálně ve verzi 1.1). Protokol TUIO 2.0 má, na rozdíl od svého předchůdce také výrazně vyšší vyjadřovací sílu. Očekává se proto brzký přechod na verzi protokolu TUIO 2.0. Knihovna libkerat je implementaci tohoto protokolu (neexistuje ani referenční implementace). Mezi hlavní rysy knihovny libkerat patří zejména vysoká rozšiřitelnost, podpora pro nepojmenovaná rozšíření protokolu, modulární API, podpora pro injektáž zpráv či předzpracování přijatých dat na straně příjemce. Knihovna je doplněna o sadu nástrojů, které usnadňují vývoj jak základních, tak pokročilejších aplikací založených na protokolu TUIO 2.0. Součástí je dokumentace knihovny a soupis (navrhovaných) změn v protokolu, opravujících nedostatky v současném návrhu specifikace protokolu.
Návaznosti
CESNET/348/2009, interní kód MUNázev: GColl2A: Nasazení prostředí GColl v akademickém prostředí
Investor: CESNET, GColl2A: Nasazení prostředí GColl v akademickém prostředí
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 19:30