SLABÝ, Jiří, Jan STREJČEK a Marek TRTÍK. Symbiotic. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Symbiotic
Autoři SLABÝ, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí), Jan STREJČEK (203 Česká republika, domácí) a Marek TRTÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2012.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Odkaz na stránku software
Kód RIV RIV/00216224:14330/12:00062340
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky symbolic execution; slicing; bug-finding
Technické parametry Symbiotic je statický analyzátor kódu, tedy nástroj pro hledání chyb v kódu aniž by tento kód přímo spouštěl. Pracuje nad programovacím jazyku C a sestává ze tří technik: instrumentace, slicing a symbolická exekuce. Instrumentace zavádí do kódu vlastnosti, které chceme kontrolovat, slicing odebírá kód nemající vliv na dané vlastnosti a konečně symbolická exekuce je přesný nástroj pro ověření těchto vlastností. Slicing v tomto případě napomáhá exekuci, protože vyřazuje nepotřebný kód, který by bylo jinak nutné (zbytečně) analyzovat. Licence: GPLv2 a klee Release License. Odpovědná osoba pro jednání: Jan Strejček, email: strejcek@fi.muni.cz; telefon: 549496941; adresa: Jan Strejček, Fakulta informatiky Masarykovy univerzity, Botanická 68a, 602 00 Brno.
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: RNDr. Pavel Šmerk, Ph.D., učo 3880. Změněno: 23. 4. 2013 05:58.
Anotace
We introduce a tool implementing a novel technique for checking properties described by finite state machines. The technique is based on a synergy of three well-known methods: instrumentation, program slicing, and symbolic execution. More precisely, we instrument a given program with a code that tracks runs of state machines representing various properties. Next we slice the program to reduce its size without affecting runs of state machines. And then we symbolically execute the sliced program to find real violations of the checked properties, i.e. real bugs.
Návaznosti
LA09016, projekt VaVNázev: Účast ČR v European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) (Akronym: ERCIM)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Účast ČR v European Research Consortium for Informatics and Mathematics
MUNI/A/0914/2009, interní kód MUNázev: Rozsáhlé výpočetní systémy: modely, aplikace a verifikace (Akronym: SV-FI MAV)
Investor: Masarykova univerzita, Rozsáhlé výpočetní systémy: modely, aplikace a verifikace, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 05:07