CIMBÁLNÍKOVÁ, Lenka, Jiří FUKAN, Bohumíra LAZAROVÁ, Dagmar NAVRÁTILOVÁ, Petr NOVOTNÝ, Radka ODRAZILOVÁ, Zdeněk PALÁN, Milada RABUŠICOVÁ, Milena RAJMONOVÁ, Lenka ŘEHÁKOVÁ a Ilona ŠTOROVÁ. Age management pro práci s cílovou skupinou 50+ : metodická příručka. Online. 1. vyd. Praha: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, 2012. 160 s. ISBN 978-80-904531-5-9. [citováno 2024-04-23]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Age management pro práci s cílovou skupinou 50+ : metodická příručka
Název anglicky Age management in work with target group 50+ : a guidebook
Autoři CIMBÁLNÍKOVÁ, Lenka (203 Česká republika), Jiří FUKAN (203 Česká republika), Bohumíra LAZAROVÁ (203 Česká republika, domácí), Dagmar NAVRÁTILOVÁ (203 Česká republika), Petr NOVOTNÝ (203 Česká republika, domácí), Radka ODRAZILOVÁ (203 Česká republika), Zdeněk PALÁN (203 Česká republika), Milada RABUŠICOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí), Milena RAJMONOVÁ (203 Česká republika), Lenka ŘEHÁKOVÁ (203 Česká republika) a Ilona ŠTOROVÁ (203 Česká republika)
Vydání 1. vyd. Praha, 160 s. 2012.
Nakladatel Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/12:00063798
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-904531-5-9
Klíčová slova česky age management; zaměstnanost; zaměstnatelnost; opatření
Klíčová slova anglicky age management; employment; employability; measures
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Mgr. Petr Novotný, Ph.D., učo 36179. Změněno: 15. 12. 2015 11:02.
Anotace
Účelem této příručky je poskytnout základní informace o možnostech využití tzv. Age Managementu, tedy řízení s ohledem na věk, v práci podnikových personalistů, školitelů a poradců úřadů práce. V příručce jsou vystavěny tři moduly, jež mohou být využity variantním způsobem při různých vzdělávacích aktivitách. První modul v obecnosti uvádí do dané problematiky a je zaměřen na témata, která vytvářejí kontext pro uplatňování Age Managementu, jako je demografická situace v souvislostech se zaměstnaností a nezaměstnaností starších pracovníků, individuální změny, které přinášejí procesy stárnutí, jejich rizika a potenciality, a představuje samotný koncept Age Managementu v souvislostech s pracovní schopností. Následují další dva moduly, jež jsou již specificky určeny dvěma cílovým skupinám, a to poradcům úřadů práce a školitelům ve firmách. Jsou uspořádány tak, aby adresátům umožnily využít podnětů Age Managementu přímo v jejich pracovních a vzdělávacích aktivitách. Tyto dva moduly jsou v přílohách doplněny o příklady dobré praxe.
Anotace anglicky
The aim of this guidebook is to provide basic information about the possibilities of the use of Age Management. Age Management is a management tool taking age into account for HR personnel and labor office counselors. The guidebook consists of three modules which can be used in many variations during numerous educational activities. The first module provides an introduction into the issue and focuses on topics providing the context for the use of Age Management, such as a demographical situation in relation to employment and unemployment of aging workers as well as individual changes aging brings together with their risks and possibilities. Additionally, first module discusses the concept of Age Management in the light of work ability. Following two modules are aimed at two target groups in particular, labor office counselors and HR personnel. Modules are organized in a form which makes it convenient for the target group to use the Age Management impulses directly in its work and educational activities. Besides that modules are accompanied with the best practices examples.
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 16:48