KORYČÁNKOVÁ, Simona, Eva MALENOVÁ, Irina HOBZOVÁ, Oxana USHAKOVA a Natalia NAUMOVA. Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku X. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku X
Název česky Aktuální problémy výuky ruského jazyka X.
Název anglicky Current problems of teaching the Russian language
Autoři KORYČÁNKOVÁ, Simona, Eva MALENOVÁ, Irina HOBZOVÁ, Oxana USHAKOVA a Natalia NAUMOVA.
Vydání 2012.
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky výuka, lingvistika, literární věda, metodika výuky, historie výuky
Klíčová slova anglicky education, linguistic, literature, teaching methodology, history of teaching
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Eva Kudrjavceva Malenová, Ph.D., učo 52980. Změněno: 28. 2. 2013 11:39.
Anotace
Celju konferencii javljajetsja naučnaja diskussija na těmy, kasajuščijesja obučenija russkomu jazyku, jego naučnogo issledovanija i metodičeskogo podkhoda k obučeniju. Konferencija rozdelena na sekcii - lingvističeskuju, literaturovedčeskuju, metodičeskuju. V každoj iz nih vystupili češskie i zagraničnyje učastniki iz - Slovakii, Rossii, Kazachstana, Francii, Polši, Kitaja, Bělorusii, Ukrainy, Italii, Germanii i drugih. Rezultaty konferencii mogut poslužit dlja naučnyh razrabotok specialistam po dannomu napravleniju lingvistiki i metodiki obučenija.
Anotace česky
Cílem konference je odborná diskuse na aktuální témata týkající se výuky ruského jazyka, jeho vědeckého zkoumání a metodického přístupu k výuce. Konference je rozdělena na část lingvistickou, literárněvědnou a metodickou, z nichž každá obsahuje příspěvky autorů z České republiky, Slovenska, Ruska, Kazachstánu, Francie, Polska, Číny, Běloruska, Ukrajiny, Itálie, Německa a dalších. Výsledky diskusí budou sloužit jak pro vědecké účely odborníkům na danou oblast lingvistiky a metodiky výuky.
Anotace anglicky
Conference is divided into linguistic, literary, and methodological parts, containing contributions from authors from the Czech Republic, Slovakia, Russia, Kazakhstan, France, Poland, China, Belarus, Ukraine, Italy, Germany and more. The aim is to make the expert discussion on the current problematic issues of teaching Russian language, scientific study and methodological approach clearer. Results of discussions should be used for the purposes of the department and the presentation of results of research experts from various fields of linguistics.
VytisknoutZobrazeno: 7. 5. 2024 22:21